Alt-i-ett-løsning mot snø og is i taksluk

Alt-i-ett-løsning mot snø og is i taksluk

3 minutter

Sliter du med snø og is på flate tak og i taksluk? Med nye RIM-DrainTrace kan du raskt og enkelt fjerne problemet.

Vi kommer ikke unna det faktum at snø og is dominerer været i Norge fra sent på høsten og frem til våren. Flere og flere bygninger har flate tak og krever produkter som håndterer is og snø gjennom vintermånedene.

Nyheten RIM-DrainTrace-KIT er nVent Raychem sin løsning som er skapt for flate tak, og som gjør jobben enkel for installatøren.

– Dette er en ny type løsning som skal sikre at ikke snøen smelter og fryser til is i taksluket. Hvis et taksluk blir ødelagt, skader det bygget. Det vil vi forhindre, sier Jan Ivar Skaar, salgssjef i nVent Raychem.

RIM-DrainTrace-KIT. Produktet er svart, og ser ut som en vindmølle med et sentrum og seks armer som stikker ut.
SEKS ARMER: RIM-DrainTrace-KIT består av en senter-ring med lokk som beskytter varmekablene og seks armer som man enkelt setter sammen uten verktøy. Deretter er det bare å koble den til strøm. Raychem anbefaler styring til alle sine varmekabler – i dette tilfellet EMDR 10.

Enkel klikkmontering

RIM–DrainTrace-KIT overfører varme til snøen og området rundt. Produktet har seks armer som beskytter varmekabelen mekanisk og lager kanaler som sørger for at varmen sprer seg. Resultatet er at snøen og isen smelter og renner bort.

Produktet består av to deler: en mekanisk del og en varmekabel-del. Den kommer preterminert og med ferdig kaldende. Du kan enkelt klikkmontere hele produktet uten behov for nagler, skruer, spiker eller lim. I tillegg er det få monteringstrinn når du skal installere produktet.

– Det er både hurtig og enkelt. Skyv de seks armene på senter-ringen, legg varmekablene i sporene og klikk på lokket – så kobles den til strøm, sier Jan Ivar.

Produktet kan ettermonteres i eksisterende taksluk og nedløp. Det betyr at du slipper omfattende utskiftingsarbeid på eksisterende taksluk og nedløp.

Utseende og mål

Det nye Raychem-produktet kommer i matt svart farge på Kynar-malt aluminium. Kanalpaneler er 600 millimeter, og innvendig mål på senter-ringen er 355 millimeter.

Senter-ringen har tapper og kommer også i aluminium. Ellers inkludert i pakken følger det RIM-C-kanalpaneler og 16 meter nVent Raychem GM-2XT selvregulerende varmekabel (16 med preterminert 8 meter kaldende (3×1,5 mm2).

Se monteringsprosessen:

Les om flere produktnyheter

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo