Bruk mindre energi på smelting av snø og is

Bruk mindre energi på smelting av snø og is

2 min

Med sin unike føler for både temperatur og fukt, gir denne termostaten for styring av varme i snø- og issmelteanlegg, en smartere bruk av energien.

Isfri70 er en ny og fremtidsrettet styringsautomatikk for is- og snøsmelting på bakken, som også har innebygget nedbørsvakt. Termostaten regulerer på kombinasjonen av temperatur, fukt og værtrender for å holde bakken fri for snø og is – med maksimal energieffektivitet. Erfaringsmessig kan Isfri være om lag 75% mer energieffektiv enn en ren termostatløsning. Isfri70 har 2stk 16A releer som går i parallell.

Fordeler med Isfri70

  • Svært energieffektiv is- og snøsmelting
  • Enkel installasjon – enkel bruk
  • Forberedt for tilkobling til internett
  • Snømelder og nedbørsvakt i ett og samme produkt

Plasseres ikke i bakken

Den unike føleren som oppdager både temperatur og fukt, skal plasseres på tak, vegg eller stolpe hvor den blir truffet av nedbør og får stå så uforstyrret som mulig. Det er flere fordeler ved at sensoren plasseres høyt og fritt i stedet for nede i bakken – den er enkel å montere, servicevennlig og mindre utsatt for skade fra for eksempel snøbrøyting. Plasseringen er også optimal for nøyaktig registrering av temperatur og fuktighet siden den ikke kan tildekkes av vann, løv eller kjøretøy.

Når det kommer nedbør, skiller systemet selv på om det er snakk om regn eller snø. Basert på en eventuell endring i temperatur, forstår systemet når det vil dannes is, og dermed om det er nødvendig at varmekablene i bakken aktiveres.

Den betjenes enkelt med en 3-trinns vender som justerer hvor aggressiv smeltingen skal være, i tillegg til at man har mulighet for å sette anlegget i manuell av/på-modus.

Isfri er utviklet og produsert i Norge, spesialtilpasset for norske forhold.

Bruksområder

Typiske bruksområder for Isfri70 er gågater, lasteramper, parkeringsplasser, inn/utkjøring til garasjeanlegg, fortau og trapper med mer. Den innebyggede nedbørsvakten vil også kunne sende signal om å lukke takvinduer på kjøpesenter eller lignende når den oppdager nedbør.

Les om flere produktnyheter

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo