Denne digitale kabelberegneren sparer både tid – og miljøet

Denne digitale kabelberegneren sparer både tid – og miljøet

5 min

Hvilken kabel er riktig for jobben? Med Prysmian Groups nye CableApp kan du enkelt beregne kabeltverrsnitt og lengde med noen få tastetrykk.

Lover og standarder endrer seg fra land til land – og det er ikke alltid lett å holde seg oppdatert. Derfor har Prysmian Group laget CableApp, et digitalt verktøy og en kalkulator som hjelper installatører og montører å finne rett kabel til riktig bruk.

Mindre tid – mindre knot

 

– Av det jeg kjenner til, har det ikke vært en digital kabelberegner på det norske markedet før. Det har vært kataloger, men da må du vite hva du skal søke opp, og ofte tar det lenger tid enn å bare ringe leverandøren, sier Karianne R. Gulliksen, produkt- og markedssjef i Prysmian Group Norge.

For å bruke mobilappen er det bare å plotte inn det du har av enkle parametere som installasjonstype og installasjonsmetode. Du kan også legge til eventuelle brannkrav, om veggen er under bakken eller lignende. Da vil det komme et hovedforslag, i tillegg til andre forslag, som for eksempel økonomisk tverrsnitt. Beregningen kan lagres som en PDF, og deles med kunden, prosjektingeniøren eller de andre medarbeiderne dine.

Elektriker som jobber med løse ledninger
KALKULATOR: Med appen kan du få hjelp til å beregne hvor mye kabel du trenger til ditt neste prosjekt.

Velg klimavennlige løsninger

– Du har også mulighet til å justere, dersom du ønsker et mer miljøvennlig forslag. I appen får du nemlig klimasmarte løsninger tilpasset kundens behov. Eksempler på dette er beregnet strømforbruk og CO2-avtrykk, som vi tror bare vil bli viktigere i årene som kommer, legger Gulliksen til.

Dersom du ønsker et enda mer nøyaktig forslag, kan du enkelt legge til mer informasjon.

«Dette skal være et enkelt hjelpemiddel for installatører on the go.»
– Karianne R. Gulliksen, produkt- og markedssjef i Prysmian Group Norge AS

Karianne R. Gulliksen, produkt- og markedssjef i Prysmian Group Norge
STOLT LANSERING: Karianne R. Gulliksen, produkt- og markedssjef i Prysmian Group Norge er stolt av å kunne lansere den første kabelberegneren på markedet.

VIL DU PRØVE? CableApp er tilgjengelig i App Store, Google Play og på nett CableApp.com

Finn kabelen nærmest deg

En annen nyttig funksjon Gulliksen trekker frem, er at appen også gir deg oversikt over hvem som har kabelen på lager til enhver tid.

– Dette skal være et enkelt hjelpemiddel for installatører on the go. Å både kutte tid på å finne riktig kabel og riktig utsalgsted kutter unødvendige kostnader, både for firma og for kunden.

I appen ligger det også oppdaterte datablader med teknisk informasjon om hver enkelt kabel.

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo