Derfor bør du anbefale solcelleanlegg i høst

Derfor bør du anbefale solcelleanlegg i høst

3 min

Det blir stadig mer populært å installere solcelleanlegg på hus, hytter og næringsbygg i Norge. Se hvilke fordeler solcellepanel kan gi dine kunder.

– Myten om at solcelleanlegg ikke er effektive i Norge kan legges død. Faktum er at solceller er ekstra effektive ved lave temperaturer. Høsten er derfor en gunstig tid for å anbefale solcelleanlegg til sluttbruker, forteller Per-Rune Eklund i Onninen.

Solceller fungerer godt i solrike, kalde forhold fordi ledningsevnen øker og gjør at strømproduksjonen blir mer effektiv. Maksimal effekt oppnås ved ca. 5 minusgrader og synker gradvis ved høyere temperaturer. Solcellene fungerer aller best ved direkte solstråling, og mengden solstråling bestemmer hvor mye strøm cellene produserer.

I måneder med mange soltimer produserer solcellene nødvendigvis mest energi, men du kan få godt utbytte av panelene også resten av året. Kalde temperaturer holder nemlig også driftstemperaturen til solcellepanelene nede. Det sørger for mindre varmetap og slitasje.

«Hjemmelaget» strøm er bærekraftig

Er kunden din opptatt av ny og grønn teknologi? Da bør du anbefale installasjon av solcelleanlegg.

Et solcellepanel på en enebolig som produserer 4 000 kWh per år kan gi et redusert klimagassutslipp som tilsvarer å kjøre 2 500 kilometer med en bensinbil. Solenergisystemer slipper heller ikke ut CO2 i løpet av driftsårene.

– Med et slikt anlegg er også kundene dine garantert at strømmen de produserer kommer fra en ren og fornybar kilde, legger Eklund til.

Solkraft er økonomisk lønnsomt

Oppgradering av strømnettet og innføring av effekttariff på nettleien kan øke strømprisene betydelig.

Effekttariff betyr kort fortalt at strømkunder får et nettleieabonnement som blir tilpasset etter hvor mye strøm man bruker på én gang. Det lønner seg dersom man holder seg innenfor rammen, men blir fort dyrt dersom man øker forbruket.

Med et solcelleanlegg er man delvis selvforsynt med strøm. Det kunden produserer selv, spares fra strømnettet. I tillegg kan strømmen man ikke bruker selges tilbake til nettselskapet gjennom en plusskundeavtale.

– Man kan faktisk ende opp med at strømregningen går i pluss, og det må jo være et godt salgsargument for elektrikerne.

Visste du at: Man kan få inntil 28 750 kroner i støtte fra Enova for å installere solcelleanlegg.

Solcelleanlegg øker boligens verdi

En annen økonomisk fordel er at verdivurderingen av boliger med solcelleanlegg påvirkes positivt av energi- og miljøstandarden.

– For å oppnå beste standard, kreves det faktisk at man har installert solcelleanlegg. Boliger med solcelleanlegg fremstår dessuten langt mer moderne og fremtidsrettet. Disse to faktorene kan føre til betydelig verdiøkning, avslutter Eklund.

Onninen tilbyr komplette solcellepakker for 3,6kW, 6kW og 10 kW i samarbeid med STS samt nødvendig festemateriell for solceller.

Onninen tilbyr også kurs i solcelleløsninger via Onninenskolen over store deler av landet.

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo