Disse kursene bør du ta i høst

Disse kursene bør du ta i høst

2 min

Å holde seg oppdatert på ny teknologi er viktig for å møte kundenes behov. Onninen tilbyr en rekke kurs som gjør bedriften din enda mer relevant og konkurransedyktig.

– Kravet til kompetanse blir bare større og større. Å gå på kurs er en motiverende og effektiv form for læring. Nå utvider vi kursporteføljen med tematikk som er høyt etterspurt blant sluttbrukerne, forteller Ann-Katrin Pedersen i Onninen.

Onninen tilbyr flere kurs denne høsten som bidrar til at du og bedriften din blir rustet til å møte forventninger fra kunder og krav og regler fra det offentlige.

Riktig kompetanse om elbillading

Visste du at hver andre bil som ble solgt i Norge i 2017 enten var en elbil eller en ladbar hybrid? Andelen forventes å øke, og det er viktigere enn noen gang å tilrettelegge for veksten. Derfor setter Onninen opp teknisk kurs i elbillading.

Kurset gir god innsikt i standarder for ladeløsninger, hvordan sikkerheten ivaretas og hvilke krav som gjelder. Kurset gir også en innføring i hvordan større ladeanlegg, eksempelvis i borettslag, bør etableres.

Tilby solcelleløsninger til kundene dine

Det siste året har innstallering av solcellepaneler vokst kraftig i Norge. I takt med at stadig flere kunder ønsker å ta i bruk slike løsninger, vokser behovet for at lokale el-installatører har riktig kompetanse om installering og bruk.

Onninen har allerede hatt flere hundre installatører på kurs våren 2018, og fortsetter nå satsingen på solcellekurs. Kurset gir kunnskap om riktig montering av anlegget slik at kundene dine oppnår optimal effekt av solcellene. Kurset omfatter også informasjon om solenergi og valg av anlegg, vedlikehold og innsikt i ulike celleteknologier, strømmarkedet og økonomi.

Oppdater deg på de nye kravene i NEK 400:2018

Nye tekniske løsninger setter krav til strømforsyning og elsikkerhet. NEK 400:2018 er gjeldende fra 1. juli og innebærer nye krav til blant annet strømforsyning til solcellepanel, forsyning av elektriske kjøretøy og batteri-installasjoner.

Selv om NEK 400:2014 fortsatt kan brukes til prosjektering og utførelse ut 2018, er det viktig for norske elektrobedrifter å få innsikt i hvilke krav som er endret. Slik kan man imøtekomme kundeforespørsler på en trygg og god måte. På kurset får man kunnskap om hvordan man skal bruke den nye normen i bedriftens daglige arbeid.

Finn et kurs nær deg

Kursene finner sted på ulike steder i Norge. I vår kursoversikt ser du tidspunkt og sted for de nye kursene. Finner du ikke et kurs nær deg eller ønsker å ha et bedriftstilpasset kurs, kan vi også arrangere samme kurs internt. Send din forespørsel på e-post til onninenskolen@onninen.com eller ta kontakt med din kundeansvarlige for mer informasjon.

I tillegg til kurs innen elbillading, solcelleløsninger og NEK 400:2018, kjøres det kontinuerlig kurs i FSE med førstehjelp. Onninen vil også i tiden fremover jobbe med å utvide kursporteføljen til også å inkludere relevante kurs for områdene industri, infra, VA, VVS og samferdsel.

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo