Eaton oppgraderer sitt populære tilknytningsskap

Eaton oppgraderer sitt populære tilknytningsskap

2 min

Tilknytningsskap fra Eaton er kjent for god ventilering, og for å takle norske værforhold bra. Nå er skapet forbedret med flere nyttige egenskaper som forenkler hverdagen til montøren.

Elektrobransjen har sett en stor utvikling i kvaliteten av tilknytningsskap (TKS), siden den særnorske tilknytningsnormen ble lansert i 2014. Nå har Eaton gjort store forbedringer på sin populære serie.

– Det mest unike med skapene fra Eaton er bruken av trippelventilasjon, som eliminerer kondensproblemer. Den nye utgaven av tilknytningsskapet reduserer også montasjetiden betraktelig, og har raskt blitt en favoritt i bransjen, forklarer Øyvind Heløy, produktsjef for skap og tavler i Eaton.

Tilknytningsskapene fra Eaton er laget av saltvannbestandig aluminium. De vil derfor verken ruste eller korrodere, selv i tøffe, norske værforhold.

Spar tid på enkel montering av TKS

De nye tilknytningsskapene fra Eaton kommer med påmontert kabelkanal for veggmontasje, og kan monteres rett fra esken. Du kan også velge frittstående nedgravingssokkel som todelt løsning, og du trenger kun å forholde deg til to delenummer– ett for selve skapet og ett for bunnen.

– En slik komplett løsning med kort montasjetid gjør levering lettere og reduserer sjansen for produksjonsfeil og monteringsfeil betraktelig. I tillegg er det samme pris som for en todelt versjon, sier Heløy.

Skapene er ferdigkoblet i henhold til tilknytningsnormen NEK300 og tavlenormen NEK439.

To tilknytningsskap står montert inntil en hvit husvegg på en enebolig i et snødekt landskap.
TÅLER LIKE MYE SOM STØRRE TAVLESYSTEMER I STÅL: Tilknytningsskapet fra Eaton har den høyeste slagfasthetsgraden på IK10 i henhold til IEC62262.

Oppgradert målersløyfe og inkludert kursfortegnelse

En annen nyhet i tilknytningsskapserien til Eaton er at målersløyfen kommer ferdigkappet med påmonterte endehylser med krage.

– Mye av forandringene som er gjort i serien handler om å gjøre arbeidet enklere og mer effektivt for montøren, i tillegg til å øke kvaliteten på selve skapet. Derfor har vi nå merket alle komponentene i skapet og lagt ved en utfyllingsklar kursfortegnelse, forteller Heløy.

Merking av komponenter og detaljerte kursfortegnelser er et krav i NEK400. Den ferdiglagde kursfortegnelsen fra Eaton vil gjøre papirarbeidet til montøren enklere når kursene i skapet utvides, for eksempel til en ny kurs for elbil.

Unngå kondensproblemer med trippelventilering av TKS

Kondens er et kjent problem i tilknytningsskap. For å løse utfordringen bruker skapene fra Eaton en unik løsning med trippelventilering.

Ventilasjonsgjennomføringene i skapet sørger for kontinuerlig sirkulasjon i skapet. Montøren kan derfor bruke enkeltvegger i aluminiumsskapet.

– Vi har solgt rundt 20.000 tilknytningsskap bare i Norge, og kondens har så og si aldri vært et problem for montørene. Det er vi stolte av å ha fått til, legger Heløy til.

Et nærbilde av et tilknytningsskap som er veggmontert inntil en husvegg.
SOLID KVALITET: Skapene fra Eaton er testet og godkjent for varme, kulde og kondens av uavhengige laboratorier.
Les om flere produktnyheter

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo