Haakon (87) fikk en ny hverdag med velferdsteknologi

3 min

Da Haakon Kaksrud begynte å føle seg utrygg i sitt eget hjem, ble løsningen skreddersydd og brukervennlig velferdsteknologi fra Onninen.

Det var sønnen Terje som monterte løsningen hjemme hos faren på Tofte. Nå rapporteres alle avvik relatert til Haakons helse, direkte til Terjes mobiltelefon.

For Haakon var det viktig at teknologien ikke skulle endre eller forstyrre de daglige rutinene. Nå har han fått installert skreddersydde og brukervennlige løsninger akkurat der han trenger det mest.

TRYGGHET RUNDT HALSEN: Med velferdsteknologi fra Onninen føler Haakon seg tryggere hjemme. Her med sin mobile trygghetsalarm som har ubegrenset rekkevidde.

Dette er løsningene Haakon har fått installert hjemme:

Bevegelsessensor på soverommet. Dette er en sensor som kommuniserer med taklampen. Når Haakon står opp av sengen og setter bena på gulvet, slår lyset seg på. Det reduserer faren for fallskader på vei ut av soverommet i mørketiden. Lysbryteren på veggen fungerer som normalt.

Automatisk LED-lys i gangen. Haakon har fått installert en LED-stripe over døren på badet. Denne skrus automatisk på når døren på soverommet åpnes. Det sikrer godt lys i gangen, på vei til badet.

Bevegelsessensor i gangen. Sensoren er montert over døren til soverommet. Dersom det ikke blir registrert bevegelser i denne sonen innenfor bestemte klokkeslett, får Terje beskjed på mobilen. For Haakon er tidsintervallet definert mellom klokken 6 og 9 om morgenen.

Veggalarm på bakkenivå. De fleste fallulykker for eldre skjer på kjøkkenet og badet. Derfor installerte Terje to veggmonterte trygghetsalarmer på bakkenivå i disse to rommene. Dersom Haakon skulle falle, når han trygghetsalarmen mens han ligger nede. Ved berøring sendes det umiddelbar varsling til Terjes mobil.

Mobil trygghetsalarm med ubegrenset rekkevidde. Haakon har også en mobil trygghetsalarm rundt halsen. Denne fungerer overalt, både i og utenfor hjemmet – og i utlandet. Ved berøring sendes det ut varsling og posisjon til Terjes mobil.

Derfor bør du velge trygghetsalarm med ubegrenset rekkevidde

Tradisjonelle trygghetsalarmer som man må bære på kroppen og som kun fungerer i hjemmet kan gi falsk trygghet. Eldre mennesker kan ha lett for å glemme. Dersom uhellet først er ute, og alarmen er utenfor rekkevidde, vil man ikke få hjelpen man trenger.

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo