Enkel montering av komfyrvakt med app

Enkel montering av komfyrvakt med app

4 min

Monteres komfyrvakten feil kan det i verste fall føre til tørrkoking og komfyrbrann. Unngå unødvendige feilmonteringer ved å følge disse tipsene.

Det er nå 11 år siden det kom krav i NEK400 om fastmontert komfyrvakt i alle nye, private kjøkken med nytt elektrisk anlegg. For at den skal kunne «vokte» over komfyren må montøren ha stålkontroll på monteringsdetaljene.

– Etter kravet kom har markedet eksplodert med komfyrvakter av ulik funksjonalitet og med forskjellige monteringskrav. Har ikke montøren kontroll på alle detaljene kan det føre til unødvendige feilmonteringer, forteller Kjell Ytterdal, produktsjef i Micro Matic.

Papirløs installasjon med Onnline MicroSense

– De fleste montører er godt vant med å installere komfyrvakter i dag og det er derfor fort gjort å slurve med installasjonen. Ingen liker å lese en produktmanual på femti sider, forklarer Ytterdal.

For å gjøre hverdagen til montører enklere anbefaler Ytterdal komfyrvakten Onnline MicroSense som kommer med egen mobil-app som veileder deg steg-for-steg gjennom hele installasjonen.

Appen heter Innohome Setup Guide, og gir deg optimal montasjehøyde basert på bredden til koketoppen, samt ideell følsomhetsinnstilling til hver installasjon. I appen finner du også animasjonsfilmer som illustrerer hvordan du kan justere følsomheten til sensoren i komfyrvakten.

Tre MicroSense-komfyrvakter i forskjellige farger – svart, grå og hvit.
BRUKERVENNLIG: I tillegg til enkel app-installasjon er Onnline MicroSense markedets minste trådløse komfyrvakt for vifte, tak og vegg. Den kan monteres i høyder fra 45 til 200 centimeter over koketopp, forteller Kjell Ytterdal stolt.

Skap gode rutiner

Det er enklere å gjøre feil under installasjon av komfyrvakt enn hva mange tror. For eksempel er det vesentlig forskjell mellom sensorer for horisontal og vertikal montasje. Plasserer du en sensor ment for horisontal montasje under avtrekksvifte på vegg må den monteres på en brakett som vinkler nedover.

– Glemmer du det vil sensoren vende rett frem uten oversikt over koketoppen, sier Ytterdal.

For å unngå feilmonteringer er det viktig å alltid holde seg oppdatert på monteringsdetaljene til produktene du bruker.

– Finn gode rutiner som fungerer for deg. Konsekvensene av feilmontering kan i verste fall føre til tørrkoking eller komfyrbrann, forklarer Ytterdal.

Et moderne hvitt kjøkken med en svart koketopp i fokus.
UNNGÅ MISFORNØYDE KUNDER: I tillegg til alvorlige konsekvenser som komfyrbrann vil feilmontering av komfyrvakt føre til misnøye og mistillit blant sluttbrukerne.

Frisk opp kunnskapene dine

I tillegg til å vurdere Onnline MicroSense, anbefaler Ytterdal alle elektrikerbedrifter og selvstendige installatører å friske opp monteringsrutinene sine jevnlig. Han tipser også om viktigheten av å ha innsikt i produktnormen fra 2015 – NEK EN 50615.

– Har du god kjennskap til denne vil det være enklere å oppdage feil og mangler underveis i monteringen.

Da kravet om komfyrvakt kom var det få gode løsninger på markedet. Heldigvis har vi i dag et marked hvor det florerer av gode og prisgunstige løsninger.

– Med produktnormen på plass bør komfyrvakten være en naturlig del av hjemmet – og installasjonen en naturlig del av montørens hverdag, avslutter Ytterdal.

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo