Enklere hverdag med AutoEv og Servibox

Enklere hverdag med AutoEv og Servibox

Den nye installasjonstesteren AutoEv og servicetjenesten Servibox fra Elit AS forenkler arbeidet og hverdagen din.

EuroMaster AutoEv er den nye komplette installasjonstesteren fra Elit AS. Den er utviklet i Norge og har en mengde nyttige funksjoner og tilbehør som er tilpasset spesielt for det norske og skandinaviske markedet.

Under utviklingen har brukervennlighet og fleksibilitet stått i fokus. Resultatet er et produkt som setter en ny standard i markedet.

– Dette instrumentet fungerer kjempefint og gjør virkelig hverdagen enklere for meg som montør, sier Stian Eikenes, montør i Installatøren AS.

Dobbelt så rask testing med AUTO-funksjon

AutoEv er fullpakket med nyttige funksjoner i ett og samme apparat. Det er den eneste testeren på markedet som har innebygget funksjonalitet for test av ladestasjoner, uten behov for å koble til ekstern testboks. Samtidig kan du lese av programmert maksimal ladestrøm direkte i ampere på displayet, utføre kortslutningsmåling og jordbrytertest.

Gjennom den smarte AUTO-funksjonen kan brukeren selv bygge opp automatiske testfrekvenser etter ønske. Det kan totalt lagres fem forskjellige brukerdefinerte sekvenser, og hver sekvens kan inneholde seks forskjellige tester. En full automatisk test kan utføres på kun 15 sekunder, uten å måtte koble om ledninger.

Med den automatiske testfunksjonen kan jeg nå utføre alle de nødvendige testene i én operasjon i stedet for i flere omganger. For meg innebærer dette at jeg faktisk sparer halvparten av tiden sammenlignet med de eldre instrumentene.

– Stian Eikenes, Installatøren AS

AutoEv testeren koblet til en elbillader.
ALT I ETT: AutoEv har innebygd funksjon for test av ladestasjoner.

AutoEv er en svært fleksibel tester med analog inngang og et bredt spekter av tilbehør og funksjoner. Man kan for eksempel måle og logge lekkasjestrøm i området 1mA – 1000A ettersom den både kan benyttes sammen med både tradisjonelle strømtenger, med lysåpning Ø14mm, Ø40mm eller Ø68mm, og fleksible strømtenger, med lysåpning Ø36mm eller Ø150mm. Måling av overgangsmotstand til jord kan utføres for alle jordingsanlegg ved hjelp av 2-polt måling som benytter E-verksjord som referanse, eller 3-polt måling der hvor E-verksjord ikke kan benyttes. Det er også mulig å måle jordsløyfemotstand direkte i stikkontakt for å estimere overgangsmotstanden.

– Denne testeren har flere nye funksjoner og optimale løsninger sammenlignet med de gamle instrumentene, og den er utrolig brukervennlig. Man trykker bare én gang, så utføres alle testene samtidig, sier Eikenes.

Enkel lagring og rapportering

AutoEv fra Elit gjør både testing, dokumentasjon og rapportering enklere. Man kan legge inn grenseverdier for hver enkelt test så man raskt ser om noen av testene er utenfor grenseverdien, og man kan logge strømmer over tid. All informasjon lagres og hentes enkelt ut.

– Med noen av de eldre instrumentene måtte vi gå rundt å notere ved siden av på en papirlapp, men her kommer resultatene opp på en liste som kan overføres til for eksempel mobiltelefonen via Bluetooth. Det er mye mer praktisk, sier Eikenes.

Alle resultatene i en sekvens lagres i én operasjon i minnet, og man kan enkelt hente ut målinger som er lagret for å generere og sende rapporter til kunden.

– En av de største fordelene med dette instrumentet er at det er så brukervennlig på alle måter. Jeg har hatt med meg lærlinger og andre montører på jobb, og de gamle instrumentene kunne være kompliserte å sette seg inn i, sier Eikenes.

– AutoEv derimot, er kjempeenkelt å forstå. Alle prosessene vises på en stor, selvforklarende fargeskjerm, og det er et stort pluss med instruksjoner på norsk.

Enklere kalibrering og service med Servibox

ELIT AS tilbyr også tjenesten Servibox, som gjør det betydelig enklere å kalibrere og sende instrumentene dine til service.

Aut. installatør Øyvind Pedersen i Installatøren AS har svært god erfaring med tjenesten.

– Servibox fra Elit er en veldig grei løsning for oss. Før har vi vært nødt til å pakke inn instrumentene i beskyttende emballasje, bestille frakt og få det sendt av gårde selv. Nå slipper vi alt dette.

Med Servibox bestiller man en boks som sendes kostnadsfritt fra Elit. Deretter legger man instrumentene som trenger service eller kalibrering i boksen, skanner QR-koden og venter på opphenting.

Blå kasse med tekst: Elit og QR-kode på lokket
KALIBRERING: med ServiBox blir det mye enklere å kalibrere instrumenter.

– Det eneste vi trenger å gjøre nå er å pakke instrumentet rett ned i boksen og skanne en QR-kode. Elit tar seg av alt det praktiske hvor de både henter og leverer instrumentet tilbake når det er klart, sier han.

En annen stor fordel med tjenesten er at den hjelper deg med å huske når instrumentene dine ble kalibrert sist.

– Vi har 25–30 slike instrumenter som skal kalibreres hvert år, og dette må følges opp. Da er det veldig fint at Elit holder orden på tidsintervallene for oss og sender en påminnelse når det er på tide med kalibrering, sier Pedersen.

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo