Etablert produkt med ny tvist

Etablert produkt med ny tvist

5 minutter

Disse overgangsklemmene forvandler Al-ledere til fleksible Cu-ledere som er egnet på alle typer brytere og vern.

Stort sett alle inntakskabler fra Elverk til boliginstallasjoner er Alkabler. Disse er ofte ikke egnet for å kobles inn på kortslutnings- og overbelastningsvern i inntakspunktet.

Nå oppgraderer Melbye sortimentet sitt med isolerte overgangsklemmer for enkel og dobbel isolert leder. Al-Cu skjøt og overganger kommer med 10 millimeter momentskrue og ferdig montert 16mm² RKK-leder med endehylse.

– Med disse produktene bygger man enkelt om Alledere til fleksible Culedere som er egnet på alle typer brytere og vern, forteller Espen Rasch, produktsjef hos Melbye.

Slik fungerer løsningen:

Al-lederen stikkes inn i overgangsklemma uten avmantling. Deretter skrues tiltrekningsbolten til den ryker av, og klemma isoleres med tilhørende hette. Ønsker du dobbel isolasjon på overgangen, sneppes kapslingen på.

Sort kabel med overgangsklemme fra Melbye.
PISK 16-50, SORT 16 RKK: Denne overgangslederen brukes som overgang fra Al-kabel for tilkobling på eksempelvis kortslutningsvern/overbelastningsvern eller annet utstyr beregnet for Cu-leder.

Du finner mer informasjon om den her.

Overgangene kan brukes på rund eller sektorformet, massiv eller flertrådet Al – Cu leder, med tverrsnitt 16 til 50mm².

Al-Cu skjøt og overgang brukes også der det er begrenset plass, hvor en fleksibel Cu-leder er en bedre løsning enn en stiv Al-leder.

Matcher de fleste kabler 

Overgangene fra Melbye er beregnet for de fleste kabler, massiv Cu- og Al-leder, flertrådet Al- og Cu-leder samt de aller fleste typer dobbelisolerte ledere med tverrsnitt fra 16 mmtil 50 mm2.

Produktet er godkjent for de fleste dobbeltisolerte kabler som selges i Norge, deriblant Nexans sin nye dobbelisolerte kabel, TXXI-Inntak, til bruk for inntak og veilys.

Produktene har flere bruksområder, som skjøting av eksisterende kabler eller for provisoriske tilkoblinger. Overgangene leveres i løs vekt eller i sett for 230V eller 400V anlegg.

Splittet gul og blå kabel med overgangsklemme fra Melbye
PISK SPLITT BLÅ-GUL/GRØNN: Denne overgangslederen brukes på PEN-leder for overgang til PE og N leder i 400V anlegg.

Les mer om komponenten her.

Forenkler montasjearbeidet

De nye kablene til Nexans, TXXI-Inntak, er på full fart inn i bransjen. Regionsjef i Nexans, Trond Nesbakken, forteller at løsningen fra Melbye forenkler montasjen i skapene fordi montøren slipper avmantling av kabelen. TXXI-Inntak kommer uten en felles ytre kappe.

– Overgangsklemmene fra Melbye monteres direkte på isolert leder på den nye kabelen, TXXI-Inntak. Piggene i klemmen er tilpasset slik at de går gjennom både ytre kappe og faseisolasjonen på leder. Dette gir en veldig effektiv og rask montasje, sier Nesbakken.

Komplett sett med tre overgangsledere i fasefarger sort, brun og grå.
SETT SORT, BRUN, GRÅ: Komplett sett med tre overgangsledere i fasefarger.

 

Komplett sett med tre overgangsledere i fasefarger sort, brun, blå, grå og splitt for PEN leder.
PISK SPLITT BLÅ-GUL/GRØNN: Denne overgangslederen brukes på PEN-leder for overgang til PE og N leder i 400V anlegg.
Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo