Gode råd for å holde hjulene i gang

Gode råd for å holde hjulene i gang

5 min

Hvordan påvirker koronaviruset elektrobransjen? Svært mange opplever roligere dager som følge av krisen landet står i. Samtidig ønsker regjeringen at folket tar håndverkerne i bruk. Her kan du lese om hvilke jobber som fremdeles er helt trygge å gjennomføre.

– Hvis man har et vindu som bør skiftes, lamper som skal kobles opp eller en vask som lekker, så kan dette være et veldig fornuftig tidspunkt å få gjort noe med det på.

Sitatet tilhører justis- og beredskapsminister Monica Mæland. Regjeringen er samstemte når de anbefaler forbrukeren å benytte seg av håndverkere, blant annet elektrikere. Det er fremdeles mulig å gjennomføre nokså mange jobber, og samtidig følge de gjeldende retningslinjene rundt smittevern.

Nelfo har på sine sider laget en brosjyre som montører kan benytte seg av når de skal på oppdrag hos forbruker. Brosjyren har som mål å skape gjensidig trygghet, og forsikrer kunden om at elektrikeren er frisk, samtidig som den også stiller krav til kunden.

Last ned brosjyren du burde bruke overfor kundene her

Portrett bilde av Eirik Remo, Fagsjef for HMS i Nelfo
OPPTATT AV GJENSIDIG TRYGGHET: Eirik Remo i Nelfo. Foto: John Petter Reinertsen

– Det er hovedsakelig to grunner til at vi ønsker elektrikere i arbeid. For det første ønsker vi naturligvis at næringen fortsetter å tjene penger, slik at bedrifter slipper å permittere ansatte. For det andre er dette faktisk en gyllen mulighet for forbrukeren. Mange av våre bedrifter sitter nå med ledig kapasitet og har muligheten til å få gjort masse i løpet av kort tid, sier fagsjefen for HMS i Nelfo.

Elektriker i garasje står på stige og jobber med elektrisk garasjeåpner
UTEARBEID: Elektroinstallasjoner i garasjer og utebygg er helt trygt å gjennomføre.

Mye utendørsjobbing fremover

En av elektrikerne som håper at bransjen holder hjulene i gang er Rolf Langeland i Askestad-Aas Elektro AS. Samtidig er han veldig bevisst på forholdsreglene satt av helsemyndighetene.

 

– Vi følger de retningslinjene som blir gitt til oss fra myndighetene, samt veilederen fra Nelfo. Utover det er det flere ting man fremdeles får gjennomført av arbeid. Med tanke på årstiden er det mye som kan bli gjort utenfor huset, sier han.

Elfag-elektriker Rolf Langeland portrettert i stue.
POSITIV TIL VIDERE JOBBING: Rolf Langeland, Askestad-Aas Elektro AS

 

Disse jobbene kan du trygt selge inn til kunden:

  • Vedlikehold og oppgradering av sikringsskap og sikringer og utdaterte anlegg, legge en ny kurs e.l. og erstatte skjøteledninger med permanente installasjoner
  • Implementering av ulike digitale løsninger, komfyrvakt, installasjon av porttelefon, Nettverk til tv/kontor, tilpassing til hjemmekontor og bruksendringer på rom
  • Garasjen: stikkontakter og belysning
  • Solcelleanlegg: Enova-støtten går snart ut, jobben gjøres utendørs og solen kommer krypende.
  • Utearbeid som elbillader, hagebelysning til trær, planter og fasader, stikkontakter til uteplasser, terrassevarmere
  • Planlegging av større prosjekter – er kunden moden for å tenke smart?
  • Grønne tiltak: bytte ut halogen til LED downlight, energieffektivisering, lysoptimalisering
  • Elsjekk: eier/bruker er selv ansvarlig for at anlegget er i orden. Er (og kan føre til) billig forsikring

Plukk opp telefonen

I tillegg kommer prosjekter hos næring, både i privat og offentlig sektor. Tomme bygninger rundt om gir en rekke muligheter for å gjennomføre mye jobb i tiden vi er i. Selv om flere muligheter ligger for åpen dør, understreker Nelfo at myndighetenes råd er førende.

 

– Det viktigste er naturligvis helsen, og at folk følger helsemyndighetenes råd. Samtidig kommer det en dag i morgen òg. Vår oppfordring til elektrobedriftene der ute er å plukke opp telefonen og forsikre kunden om at det er trygt å gjennomføre oppdrag, også i disse tider. Nå kan man få igjen for investeringen man har gjort med god kundekontakt, sier Remo.

 

 

Lagerhuset til elektrogrossist Onninen, med paller og varer
ÅPENT: Onninens varelager på Berger.

Onninen rustet for høy aktivitet på nett

Onninen har selv satt i gang egne tiltak for å forhindre smitte. På tross av det, vil det være mulig å handle som før i vår nettbutikk eller på en av våre åpne Express-butikker. Gjennom nettbutikken kan du også få varene levert med tjenesten Plukk & Pakk.

I tillegg har vi gjort ekstra innkjøp og sikret ressurstilgang hos vikarbyråer og hos våre transportører. Vi overvåker lagerbeholdningen kontinuerlig og har tett dialog med underleverandører.

Onninen anbefaler også alle elektrikere å tilby befaring gjennom digitale videoløsninger som er ekstratiltak for minst mulig kontakt med andre mennesker.

Har du spørsmål, er det mulig å kontakte oss på 22 39 60 00 eller gjennom onninnen.no.

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo