Smarthus er den nye boligtrenden

Smarthus er den nye boligtrenden

3 min

Et smarthus gir maksimal komfort og sikkerhet. Man reduserer energiforbruket, sparer tid og får en enklere hverdag.

– Smarthusteknologi er på full fart inn i det norske markedet. Samtidig vet vi at mange er usikre på hvilke muligheter som ligger i teknologien og hvordan man får den installert hjemme, sier Ann-Katrin Pedersen, markedssjef i Onninen.

En undersøkelse som ble gjennomført for Onninen i 2017 viser at 43 prosent kunne tenke seg å installere smarthusteknologi hjemme eller på hytta – og at hver tredje nordmann er villig til å betale mer dersom løsningene allerede er på plass.

Onninen har en rekke smarte løsninger – blant annet automatisk demping av lys og varme når alarmen skrus på om kvelden.

De tilbyr også smarthusteknologi med fokus på trygghet – blant annet bevegelsessensor, overvåkningskamera og magnetsensor for dører og vinduer. Funksjonene kan enkelt styres med fjernkontroll, PC, smarttelefon, nettbrett og andre trådløse enheter.

TIL INSPIRASJON: I visningshjemmet til Onninen kan du se og oppleve mange av de siste smarthusløsningene.

Har bygget sitt eget smarthus

Selv om mange er åpne for å prøve smarthusteknologi, var det bare en av ti som svarte at de hadde installert smarthus-løsninger hjemme da undersøkelsen ble gjennomført. 34 prosent mente de ville ha behov for betydelig opplæring dersom de skulle benytte seg av smarthusteknologi.

Det er et tydelig behov for mer informasjon om hvordan løsningene fungerer. I tillegg til å satse på videreutvikling av kompetanse internt, har Onninen bygget et visningshjem som viser mulighetene et smarthus byr på.

– Visningshjemmet gjør det enkelt for eiendomsinvestorer, byggherrer og andre å tilby sluttkunden smarte og praktiske løsninger, avslutter Pedersen.

Interessert smarthusteknologi? Her finner du alle løsningene fra Onninen.

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo