Bli med bak kulissene: Krevende jobb på nye OSL

Bli med bak kulissene: Krevende jobb på nye OSL

4 min

I april 2017 åpnet den 116 000 kvadratmeter store utvidelsen av Oslo lufthavn. Onninen hadde en sentral rolle som leverandør, og samarbeidet tett med installatørene i Bravida.

Den stadig økende flytrafikken gjorde at flyplassen måtte utvides. Samtidig ble avgangshallen, ankomsthallen og togstasjonen kraftig utvidet for å ta unna flere passasjerer.

Bravida hadde oppdraget med å installere både sterk- og svakstrømanlegg i hele den nye piren, samt svakstrømanlegget i Sentralbygg Vest.

– Dette har vært et krevende oppdrag for oss. En av utfordringene var at flyplassen var i full drift i hele byggeperioden, forteller kvalitetsleder Eivind Søgaard i Bravida.

200 montører i sving

På det meste hadde Bravida opp mot 200 montører i arbeid på prosjektet.

– Byggherren stilte høye krav til at installasjonen skulle være ryddig og skikkelig merket. Tekniske rom og kabler skal være enkle å orientere seg i også for de som kommer etter oss, sier Søgaard.

– Vi hadde god tid til å teste og kontrollere at alt fungerer som det skal. En flyplass som er så travel som Oslo lufthavn, kan ikke åpne en pir som ikke fungerer. Det gikk veldig greit, og vi opplevde ikke store problemer med det funksjonelle underveis, fortsetter han.

Får skryt for godt samarbeid

Med unntak av noen få spesialprodukter ble alt av festemateriell, kabelbroer og plukkmateriell levert av Onninen.

Arkitekt og byggherre var også opptatt av at installasjon og valg av løsninger skulle være mest mulig skjult. For eksempel var det liten aksept for stolper og kanaler som fører strøm ned fra himling.

– Vi ble utfordret av arkitekt og byggherre til å finne løsninger og produkter som gjorde at visjonen for interiøret i piren ble tilfredsstilt. Onninen har vært en god partner i å finne frem til løsninger som har gjort at vi har løst utfordringene, avslutter Søgaard.

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo