Logistikk på høyt nivå – bokstavelig talt

Logistikk på høyt nivå – bokstavelig talt

3 min

Hvordan få vareleveringskabalen til å gå opp når man jobber på toppen av et fjell? Hjartdal Elektro fant løsningen hos Onninen.

Drøye 1300 meter over havet, og med utsikt mot majestetiske Gaustatoppen jobber Hjartdal Elektro på et nytt hyttefelt. Med direkte tilgang til alpinanlegg og langrennløyper om vinteren og flotte turmuligheter om sommeren, er Gaustablikk et populært område for hyttefolket. Ørnenipa er et av flere hyttefelt under oppføring.

I flere år har Elfag-bedriften Hjartdal Elektro hatt en avtale med utbygger som bygger nye hytter fortløpende.

– Når vi jobber på plasser som dette er vi avhengige av å jobbe effektivt. VMI-lageret fra Onninen har gitt oss mye verdifull tid og spart oss for mange bomturer, forteller Øyvind Hovde Kaasa, daglig leder i Hjartdal Elektro.

Øyvind Hovde Kaasa, daglig leder i Hjartdal Elektro.
Øyvind Hovde Kaasa, daglig leder i Hjartdal Elektro.

Det er første gang bedriften tester logistikkløsningen. Konseptet er enkelt: Med en håndholdt terminal skanner montørene produktene som tas ut av lageret. På den måten har Onninen og kunde full oversikt. I det beholdningen når et bestemt nivå, genereres det automatisk en ny bestilling.

Gjør arbeidsdagen enklere

Lageret på Ørnenipa får automatisk påfylling to ganger i uken. På den måten sørger Onninen for at lageret alltid inneholder de riktige varene – samtidig som montørene hos Hjartdal Elektro slipper å bruke tid på å ta i mot varer hver dag.

– Meningen med et VMI-lager er å gjøre arbeidsdagen enklere. Løsningen er ekstra praktisk i grisgrendte områder der det er langt til nærmeste Onninen Express eller eget lager, forteller Anders Reinholt hos Onninen, kundeansvarlig for installasjon i Telemark.

God lagerlogistikk gir bedre arbeidsflyt

I dag jobber Hjartdal Elektro på om lag 40 store hytter spredt over et lite geografisk område. Hovde Kaasa forteller at VMI-lageret har mange fordeler.

– Vi jobber som regel parallelt med andre faggrupper. Dersom for eksempel en snekker ikke er helt ajour, kan vi jobbe på en annen hytte i mellomtiden. Det sparer oss for mye dødtid. Samtidig er det enklere å jobbe overtid når alt materiell er tilgjengelig på arbeidsplassen, sier Hovde Kaasa.

ORDEN I SAKENE: Øyvind Hovde Kaasa er godt fornøyd med VMI-lageret fra Onninen.

Han røper at de også bruker lageret til andre ting innimellom – for eksempel lagring av utstyr som kundene ønsker montert på hyttene sine.

– Det er praktisk med ekstra lagringsplass. Med VMI-lageret slipper vi å la verktøyet ligge i ulåst hytte.

Opplæring er alfa omega

Til hytteprosjektet på Ørnenipa leverer Onninen for det meste skjult materiell, monteringsmateriell, belysningsutstyr og sikringsskap.

De bistår også med opplæring i bruk av og igangsetting med VMI-lager. Det inkluderer alt fra oppsett av container og opplæring i bruk av håndterminal til merking av hyller og plassering av varer. Reinholt understreker at korrekt og konsekvent bruk av terminalen er avgjørende for maks utnyttelse av lageret.

– Samarbeidet fungerer veldig fint. For oss er det viktig å ha oversikt over hvilke varer som er i omløp til enhver tid. Hos Hjartdal Elektro har det vært svært få avvik og lite justeringer underveis – som er et resultat av et godt samarbeid fra starten, avslutter Reinholt.

Du vil kanskje også lese:

Leverte 276 tonn kabler til en bygd uten veier.

Aker Solutions vant milliardkontrakt. Valgte levende lager fra Onninen.

Se hvordan vi leverte fire trailerlass med elektromateriell ut til to øyer.

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo