Miljøvennlig nyhet: ELKO Plus i havplast

Miljøvennlig nyhet: ELKO Plus i havplast

2 min

Nå tilbyr ELKO utvalgte elektroprodukter laget av resirkulerte fiskegarn.

ELKO ønsker å gå foran i bransjen med innovative måter å gjøre produksjonen litt mer miljøvennlig på. Som den første leverandøren i verden lanserer de nå en produktserie med elektromateriell hvor den synlige delen er laget av resirkulert havplast. Serien inneholder både 1-polede og flerpolede brytere, enkle og doble stikkontakter og rammer i ulike utførelser.

Lages av resirkulerte fiskegarn

Det er anslått at 640 000 tonn med fiskegarn blir forlatt i verdens hav årlig. Disse garnene ødelegger korallrev, setter dyreliv i fare og utgjør et stort miljøproblem. ELKO har inngått en samarbeidsavtale med DSM, et globalt selskap innen biovitenskap, som samler sammen og henter opp forlatte fiskegarn fra havet utenfor India.

Fiskegarnene går først gjennom en omfattende prosess for rens, kvalitetskontroll og materiellforsterkning. Deretter gjenvinnes de til blant annet brytere, rammer og stikkontakter i havplastserien til ELKO. Som et ytterligere tiltak har ELKO også fjernet plast og lim fra produktemballasjen, og produktene blir kun pakket inn i brettet papp.

Svart dimmer på grå vegg.
MINST 65 % HAVPLAST: Den synlige delen av elektromateriellet er laget av minst 65 % resirkulert havplast.

Like god kvalitet

I havplastserien har ELKO valgt ut produkter som kan lages av resirkulert plast uten at det går på bekostning av brannsikkerhet og andre kvalitetskrav. Kun den synlige delen av elektromateriellet når det er montert på veggen, er erstattet med havplast. Materialet er også tilsatt litt glassfiber og annen resirkulert plast for å ivareta brannsikkerheten.

Havplast-kolleksjonen kommer i første omgang i sort. Produktene har det samme tidløse og klassiske designet som de andre sorte produktene i ELKO Plus-serien. Den eneste forskjellen er et lite bølgesymbol som er gravert inn nederst i høyre hjørne på Havplast-produktene. Dette gjør at man gjerne kan blande de miljøvennlige produktene med eksisterende brytere og stikk som fortsatt fungerer, uten at det går på bekostning av en gjennomført innredningsstil.

Sort bryter med små bølger diskret i designet.
KLASSISK ELKO PLUS-DESIGN: Det lille bølgesymbolet som kjennetegner produktene i Havplast-serien er kun synlig på nært hold.
Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo