Moderne arbeidsrom krever smarte installasjoner

Moderne arbeidsrom krever smarte installasjoner

2 min

Moderne bygg har en løsningsarkitekt som tenker funksjonalitet hele veien. En av de viktigste støttespillerne i gjennomføringen, er elektrikeren.

Enten du befinner deg på arbeidsplassen eller hjemme hos deg selv, er noen av de viktigste funksjonene i bygget de du ikke ser. Med dagens nye løsninger for kabelhåndtering, er det elektriske så og si usynlig.

Tilpasset dagens arbeidsliv

Nye arbeidsformer krever rett og slett nye innredningsløsninger.

– Hyppige organisatoriske endringer og innovative arbeidsformer har ført til en massiv utvikling av nye næringsbygg med fleksible kontorløsninger. Hjemmekontor er også blitt veldig vanlig, og omfanget vil trolig øke i fremtiden, spår Deepesh Sharma, produktsjef Building Transactional i Schneider Electric.

– Vi ser at trenden med å gå bort fra faste kontorplasser i skole-, kontor- og næringsbygg generelt, fortsetter. Nye arbeids- og studieplasser er ofte organisert i fellesarealer med ulike formål som er fleksible: de må kunne endres raskt og tilpasses skiftende behov. En slik organisering gir mange muligheter. Det blir lett å sette sammen grupper som arbeider med ulike prosjekter over en periode, og det gir gevinster i form av bedret samhandling, påpeker Sharma.

Bilde av produktsjef i Schneider, Deepesh Sharma.
NYE BYGG MÅ VÆRE FLEKSIBLE: Deepesh Sharma, produktsjef Building Transactional i Schneider Electric, er ikke i tvil om at fleksible næringsbygg har stor verdi.

Installasjonene skaper merverdi

Takket være fleksible installasjonsløsninger kan lokaler legge til rette for gode prosesser, nye arbeidsmetoder og mer effektiv drift av fellestjenester. Resultatet er at bygningens bruksverdi øker.

– Med tilpasningsdyktige kontorer blir det enklere å omorganisere eller gjøre endringer underveis når behovene forandrer seg. Dette kommer brukerne av bygningen til gode, så eiendomsutviklerne ser helt klart viktigheten av gjennomtenkte installasjoner, forteller Sharma.

Nedfellbare stikkontakter og pop-up

Elektrisk utstyr som datamaskiner, skjermer og konferanseutstyr må kunne flyttes rundt og plugges inn der folk ønsker å jobbe. Samtidig skal arbeidsflater og rom se ryddige og innbydende ut.

– Her kommer de smarte løsningene til sin rett! Det er populært med gulvbokser som skjuler stikkontakter og enkelt kan gjemmes når de ikke er i bruk. Nedfellbare stikkontakter, pop up søyler og smarte, skjulte løsninger er også etterspurt, forteller Sharma.

Bilde av mobiltelefon og en lader som er integrert i skrivepulten. Laderen har et plastlokk og man kan bruke vanlig stikkontakt og USB.
MANGE VARIANTER: Nye Unica System+ har flere varianter av uttak, her ser du en med USB i tillegg til vanlig stikkontakt.

Tidsbesparende og miljøriktige produkter

Produkter i resirkulerbare materialer som aluminium, halogenfri plast og halogenfrie ledninger er spesielt populære. I tillegg skjer mye av montasjen uten bruk av verktøy, såkalt «plug and play», noe som gjør det raskt og enkelt å installere.

Ikke bare på jobben

I tillegg til å gjøre jobben til installatøren lettere, har løsningene en estetisk verdi for brukeren. Det å kunne ordne kabler fra strømuttaket til pulten eller arbeidsbordet, er en utfordring, spesielt for ansatte med hjemmekontor. Dagens løsninger har derfor både en funksjon og form som gjør at de passer like godt hjemme som på kontoret.

Se flere eksempler på nye, smarte kontorløsninger som passer både for kontor og hjem hos Schneider Electric.

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo