Ny digital løsning for effektiv retur av kabeltromler

Ny digital løsning for effektiv retur av kabeltromler

5 min

Returskjemaet er historie. Slik blir du kvitt tomme tromler med noen tastetrykk.

Da RS Trommelservice AS så tendenser til reduksjon i returene sine tok de affære. Nå lanserer selskapet en ny digital tjeneste for effektiv, rimelig og forutsigbar retur av kabeltromler.

— Før måtte man inn på hjemmesiden og printe ut returskjema, og her møter man på første problem. For hvem har vel en printer tilknyttet mobiltelefonen? Dette er en av mange årsaker til at vi valgte å ta et oppgjør med vår eksisterende returordning, forteller Holm Christian Matheson, daglig leder i RS Trommelservice AS.

Selskapet er Norges eneste spesialiserte leverandør av kabeltromler i tre og har som mål å legge til rette for en miljøvennlig, økonomisk og forutsigbar returordning.

Løsningen er resultat av et samarbeid mellom RS Trommelservice, el-grossistene og de norske kabelprodusentene gjennom Trommelforum. RS Trommelservice har utviklet applikasjonen, mens deltakerne i Trommelforum har lagt premissene.

Kabeltromler i tre på rekke og rad dekket av snø.
NY RETUR-LØSNING: Disse tromlene kan og bør gjenbrukes. Nå blir returen enklere enn noensinne.

Testpilot: Gir løsningen «trommel» opp

RS Trommelservice jobber kontinuerlig med utvikling og optimalisering, blant annet gjennom samarbeid med testpiloter. Elektroentreprenøren Traftec AS er et av selskapene som prøver ut returløsningen.

— Til nå har vi returnert ett lass med 18 tomtromler og er svært fornøyde med opplegget. Det er både dyrt og tidkrevende med demontering og avfallshåndtering av så store objekter. Det resulterer i at man blir sittende med en haug av tomtromler mot slutten av et prosjekt. Denne digitale løsningen er veldig hendig når man jobber på en lokasjon med lite lagringsplass, forteller André De Presno, anleggsleder i Traftec AS.

Selskapet jobber i disse dager med oppgradering av Arnanipa-tunnelen vest i Bergen kommune. De ble registrert i den nye løsningen sommeren 2019 og har siden da blitt fulgt opp av RS Trommelservice og Onninen som leverer kabler til samferdselsprosjektet.

— Trommelservice har vært behjelpelige hele veien. Vi var veldig spente ved første retur med nytt system, men hovedmengden av tromlene ble godkjent og oppgjøret gikk raskt og enkelt for seg. Vi kommer absolutt til å fortsette å bruke løsningen på prosjektene jeg jobber på, sier anleggslederen.

Kabeltromler stablet oppå hverandre utendørs om vinteren.
TROMLER I TRE: RS Trommelservice AS er Norges eneste spesialiserte leverandør av kabeltromler i tre.

Slik fungerer løsningen

  • Du kan registrere bruker som bedrift eller privatperson
  • Registreringen kan gjennomføres på både PC og mobil
  • Registrer trommelen med mobilkamera og skann strekkoden
  • Dersom trommelen ikke har strekkode som kan skannes, kan du registrere manuelt
  • Du velger om RS Trommelservice skal organisere frakten, eller om du vil bruke egen transport
  • Anbud legges enkelt ut på transporttorget, og du får tilbud på frakten fra en godkjent transportør
  • RS Trommelservice legger ut for fraktkostnaden som trekkes fra i sluttoppgjøret
skjermdump av nettsiden www.kabeltronmel.no for enkel retur av tromler.
DIGITAL RETUR: Den nye returløsningen er svært intuitiv og kan brukes av alle med mer enn én returtrommel.

Satser på økning

— Jeg håper alle som har returtromler ser nytten av en digital returordning. Denne løsningen skal være så lett tilgjengelig at alle som sitter på mer enn én trommel skal kunne bruke den, sier Matheson.

RS Trommelservice jobber også aktivt med å få opp returpunkter over hele landet. Avtalene er signert og utviklerne jobber med å strømlinjeforme tilbudet.

I fjor hadde RS Trommelservice 225 forskjellige kunder som returnerte tromler til seg. Nå håper selskapet på en økning.

stor hall med kabeltromler som skal gjenbrukes.
TILBAKE DIT DE KOM FRA: Noen tromler kan brukes om igjen – andre resirkuleres. Her på RS Trommelservice sitt produksjonsanlegg.

Flere returer – færre produksjoner

Onninen leverer kabler og elektromateriell til prosjektet i Arnanipatunnelen. Kategorisjef Nina Herland har stor tro på at den nye løsningen forenkler håndtering av tomtromler fra anleggssted tilbake til produsent.

— Med hensyn til miljøet er det mye mer bærekraftig å returnere tromler enn å kaste dem, både med tanke på at det vil bli produsert færre antall tromler og minske avfallsmengde. Å bruke samme kabeltrommel flere ganger har en verdi, sier Herland.

Hun mener el-entreprenørene, everk og bygg- og anleggsbedrifter vil spare både penger og miljø ved å returnere tromler.

— Den nye løsningen bidrar til at dette både blir enklere og billigere, noe som vi håper vil gi bransjen et større insentiv til å returnere flere tromler, avslutter kategorisjefen.

 

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo