Nye halogenfrie kabler fra Nexans

Nye halogenfrie kabler fra Nexans

Nexans er kjent for å produsere brukervennlige kabler av høy kvalitet. Nå lanserer de en ny halogenfri kabel som gjør hverdagen din enda enklere.

Nexans er kjent som en markedsledende kabelprodusent. Kablene deres kjennetegnes av å holde høy kvalitet, samtidig som de er lette å bruke og jobbe med. Nå lanserer de serien IXLI EASY, som er halogenfrie og røyksvake kabler.

– Dette er et nyutviklet produkt som vil produseres i Norge. Denne kabelen er for utenpåliggende montasje og er et godt alternativ til PR kabel. Halogenfrie kabler har jo vært på markedet en stund, men konstruksjonen i denne kabelen er helt ny, sier Jan Erik Nilsen, produktsjef i Nexans.

Gjør arbeidsdagen enklere

Kablene i IXLI EASY-familien er konstruert på en helt ny måte for å gjøre hverdagen din enda lettere og mer effektiv. Det er lett å fjerne ytterkappen, kabelen inneholder ingen fyllkappe, og lederne avisoleres enkelt. Det hjelper deg med å spare tid når du jobber, og reduserer samtidig risikoen for arbeidsskader.

– Disse kablene er veldig lette og raske jobbe med, blant annet ved at de er svært enkle å avmantle. De er også utstyrt med en tydelig metermerking så man kan se hvor mye kabel man har brukt. I tillegg tror jeg mange vil sette pris på at de er talkumfrie, så man får et renere og hyggeligere arbeidsmiljø, sier Nilsen.

IXLI EASY-kablene leveres i en slitesterk emballasje som tåler både fuktighet og belastning uten å gå i stykker. Pakken er også enkel å bære med seg, og du kan stable flere stykker oppå hverandre for praktisk oppvaring i varebilen eller på byggeplasser.

– Vi benytter en fuktighetsbestandig Quick reel-eske som er lett å bruke. Den tåler fukt og beskytter mot det tøffe miljøet som ofte finnes på byggeplasser. Med Quick reel at det er enkelt og praktisk å trekke ut kabelen, sier Nilsen.

PRAKTISK EMBALLASJE: Emballasjen tåler både fuktighet og belastning, og det er lett å dra kabelen ut så du kommer raskt i gang med arbeidet.

Et alternativ med gode brannegenskaper

Sikkerhet er en av de viktigste faktorene for sluttkunden, og i forbindelse med kabler er man ofte opptatt av brannsikkerhet. Ifølge brannregelverket måles dette basert på kabelens evne til å motstå brann, reaksjon på brann og hvor mye røyk som avgis.

– Disse kablene er halogenfrie og røyksvake. Det betyr at de har gode brannegenskaper, noe som er en stor fordel for sluttkunden og de som skal bruke bygningen. Dersom det skulle oppstå en brann og kablene brenner, avgir disse kablene mye mindre røyk enn vanlige plastkabler, sier Nilsen.

Kan brukes både inne og ute

De halogenfrie kablene i IXLI-EASY-serien kommer i ulike dimensjoner. De kommer i den klassiske fargen hvit, som passer godt inn i de fleste hjem og interiørstiler.

Kablene er hovedsakelig konstruert med tanke på innendørsbruk, men ettersom de har UV-beskyttelse, kan de også monteres på vegg utendørs til for eksempel utendørsbelysning. Det anbefales ikke å legge kabelen i bakken, hverken direkte eller med ekstra beskyttelse.

Serien IXLI EASY fra Nexans inneholder foreløpig 3 halogenfrie kabler i ulike dimensjoner:

  • IXLI EASY 500V 3X2,5/2,5 SNELLE 250M
  • IXLI EASY 500V 2X1,5/1,5 Q-REEL 75M
  • IXLI EASY 500V 2X2,5/2,5 Q-REEL 50M
Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo