R&M introduserer første Single Pair Ethernet-system

R&M introduserer første Single Pair Ethernet-system

R&M leverer markedets første komplette SPE-løsning, som inneholder alt du trenger for en enkel og risikofri installasjon.

SPE er en nettverksteknologi med revolusjonerende potensiale innen IoT og IIoT. Basert på IEEEs xBASE-T1-teknologi, bruker SPE et enkelt tvunnet par for dataoverføring og miniatyriserte kontakter. SPE kan erstatte tradisjonelle feltbussystemer, og bidra til å realisere høy tetthet, raske tilkoblinger og enkel installasjon.

Stadig flere blir klar over de endeløse mulighetene som nettverksteknologien SPE (Single Pair Internet) gir. Produktene er kostnadsbesparende, tar liten plass og er raske og enkle å installere. Høy overføringshastighet kombinert med mange tilpasningsmuligheter gir et enormt potensial innen IoT (Internet of Things) og IIoT (Industrial Internet of Things). SPE er i ferd med å bli en nøkkelteknologi innen automasjon av bygninger og industrier, ettersom det forenkler sammenkobling av enheter på sensor- og aktuatornivå ved hjelp av standard IP.

SPE benyttes for eksempel for å gjøre smartbygninger grønnere og mer effektive ved å koble sammen og innhente data fra sensorer som måler temperatur og luftfuktighet. Det kan også øke lønnsomheten i bedrifter og fabrikker ved å effektivisere arbeids- og forretningsprosesser, redusere kostnader og optimalisere logistikk.

Dette er bare noen eksempler på alle bruksområdene til SPE, som har potensialet til å erstatte tradisjonelle feltbuss-systemer helt i fremtiden. R&M har satset sterkt på denne teknologien, og tilbyr nå to helt komplette SPE-løsninger som kan tilpasses ulike bruksområder.

Fleksibel og fremtidsrettet løsning

R&Ms overordnede løsning er både fremtidsrettet og svært fleksibel. SPE fungerer som en forlengelse av «det digitale taket». Den omfatter hele SPE-kanalen, inkludert kontakter, kontaktmoduler, patchkabler og installasjonskabler. Konseptet med at alt kobles sammen i «Det digitale taket», gjør det mulig med enkel integrasjon av IoT-enheter via Plug & play. R&M er overbevist om at SPE er perfekt for å koble et stort antall applikasjoner innen byggautomatisering til datanettverket. SPE-komponenter er mye mindre enn RJ45-kontakter.

Brukeren kan velge fritt mellom de to kontakttypene LC-CU (i henhold til IEC 63171-1) og MSP (i henhold til IEC 63171-2). LC-CU foretrekkes ofte i strukturerte kablingssystemer og bygningsautomasjon, mens det mer kompakte MSP-systemet foretrekkes av mange i det industrielle miljøet ettersom det har et veldig robust design.

Begge kontakttypene har duplex-design som også er kompatibelt med RJ45-utgang, slik at man sømløst kan bytte fra RJ45 til SPE. Det gjør det også mulig å skape Daisy-Chain-tilkoblinger for bruk av 10Base-T1L protokoll. Installasjonskabelen er av typen AWG-22, som kan oppnå en overføringsavstand på opptil 600 meter hvis den benyttes med 10Base-T1L protokoll.

KOMPLETT LØSNING: SPE-produktene er enkle å koble til, og nettverket kan tilpasses og skaleres etter behov.

Rask og risikofri installasjon

Alle SPE-produktene til R&M er produsert med godt utprøvd teknologi og har blitt testet mangfoldige ganger. Dette gir svært pålitelige produkter, og gjør det både enkelt og risikofritt å installere neste generasjons tilkoblingsteknologi. R&M tilbyr en komplett end-to-end SPE-tilkoblingsløsning for alle bruksområder, og kontaktmodulene passer til allerede eksisterende R&M Freenet-utganger og 19 tommers paneler.

SPE-kontakten og SPE-kontaktmodulen har IDC-teknologi som tillater høy tilkoblingstettet, og gjør kablene robuste nok til å tåle tøff håndtering og bruk. Delene har også god innebygd beskyttelse mot miljøfaktorer, bevegelser og slitasje.

Alle produktene er helt kompatible med R&M Freenet, R&Ms universale, modulære plattform for strukturert kabling som kan utvides og justeres etter brukerens behov. Dette gjør det svært enkelt for installatøren å sette sammen de mest optimale løsningene etter kundens behov og ønsker.

 

Les om flere produktnyheter

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo