Stadig flere satser på solceller

Stadig flere satser på solceller

3 min

Solenergi er blitt mer aktuelt de siste årene, og aldri før har det blitt bygget ut mer solkraft i Norge enn i dag. I samarbeid med STS tilbyr Onninen markedsledende produkter og kompetanse innen solcelle-teknologi.

Mer effektive solceller gjør at mer energi enn tidligere kan hentes ut av solstrålene. Nå monterer stadig flere solceller på taket av hus, boligblokker, garasjer eller andre flater som vender mot solen.

– Vi ønsker fortsatt å være en del av denne spennende og viktige utviklingen. Markedet er økende, og vi kan i dag tilby våre kunder alle typer anlegg for solenergi, sier kategorisjef Per-Rune Eklund i Onninen.

Ledende aktør

Onninen samarbeider med Solar Technologies Scandinavia (STS) om salg og levering av selskapets løsninger. STS er en ledende aktør innenfor solenergi i Norge. Gjennom dette samarbeidet kan Onninen levere alle typer anlegg – fra mindre solcelleanlegg for privatboliger til anlegg beregnet på store kommersielle bygg.

– Vårt mål er å tilby gode produkter og løsninger til en konkurransedyktig pris, forteller Martin Duckert, salgssjef hos STS og Per-Rune Eklund hos Onninen.

Moderne solcelle-teknologi kan redusere investeringskostnadene betydelig. Nye produkter gjør det nå mulig for alle å overvåke sitt eget solcelleanlegg helt ned på panelnivå. Blant annet leverer vi optimizere som både kan overvåke strømproduksjon og har innebygde sikkerhetsfunksjoner med hensyn til blant annet branntilløp.

Kurs

Vi har siden januar i år gjennomført kurs i solcelleløsninger via Onninenskolen på forskjellige lokasjoner rundt i landet for at alle lokale el-installatører skal kunne installere den nye teknologien. Kurset omfatter systemdesign, komponenter og utstyr, installasjon og sikker montering samt informasjon om strømmarked, økonomi og støtteordninger.

– Vi ønsker å kunne tilby våre kunder en solid opplæring innen solenergiløsninger, og vil derfor fortsette denne kursingen videre via Onninenskolen. Riktig monterte anlegg er også viktig for å få mest mulig effekt ut av solcellene, sier Eklund.

Kraftig økning

En rapport Multiconsult og Asplan Viak har utarbeidet på oppdrag av Solenergiklyngen forteller om den eksploderende interessen for solenergi i Norge. I 2017 ble det installert en kapasitet på 18 MWp solkraft i Norge, som kan levere en estimert produksjon på 14 GWh i året. Dette er en økning på 59 prosent fra rekordåret 2016.

Rapporten framhever flere drivende faktorer for den sterke økningen:

  • Økning i generell teknologiinteresse
  • Miljø
  • Reduserte utgifter
Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo