Setter ny standard for kvalitet i termostater

Setter ny standard for kvalitet i termostater

3 min

Elflex har lansert sin første termostat. Elflex TUTUM har svært høy kvalitet og er enkel å installere. Her er alt du må vite om den.

– Mange termostater på markedet er så kompliserte at montøren ikke har kunnskap eller tid til å konfigurere i henhold til sikkerhetskravene. Det ville vi gjøre noe med, forteller Stig Mistereggen, daglig leder i Elflex.

Etter å ha avdekket et behov i bransjen, utviklet Elflex en termostat for lavtbyggende gulvvarme med kvalitet, sikkerhet og brukervennlighet i fokus. Den er enkel å installere og har et klassisk design som passer inn i de fleste hjem.

– Målet vårt var å gjøre Elflex TUTUM så enkel å bruke at selv bestemor på 75 år intuitivt forstår hvordan den fungerer, sier Mistereggen.

Produktbilde av en hvit Elflex TUTUM-termostat.
ENKEL Å INSTALLERE: Elflex TUTUM er enkel å installere og konfigurere. Alt du må gjøre etter montering er å trykke deg gjennom en intuitiv spørsmålsmeny.

Unngå brannfarlig klebing

Termostater som utsettes for høy last over tid kan utvikle klebing der reléet henger seg opp og ikke skrur seg av når de skal. Dette kan medføre stor brannfare, samtidig som det er kostbart og ubehagelig å ha varmen på hele tiden. Elflex har derfor brukt tid på å utvikle funksjoner som gir nøyaktig temperaturkontroll og motvirker brannfarlig klebing i Elflex TUTUM.

– De fleste termostater som selges hos elektrogrossistene er av meget høy kvalitet og leveres av anerkjente leverandører. Likevel ser vi at det også selges lavkosttermostater i det norske markedet der kombinasjonen av høy tilkoblet effekt og for dårlig kvalitet på reléet kan føre til farlige situasjoner og ødelagte gulv, forklarer Mistereggen.

Produktbilde av en svart Elflex TUTUM-termostat.
KOMPLETT LEVERANDØR AV VARME: Elflex er en godt etablert leverandør av varmeprodukter. Med lanseringen av Elflex TUTUM tar de steget over til å være en komplett leverandør.

En annen smart funksjon i termostaten er en brukervennlig knapp som enkelt lar sluttbrukeren fyre i peisen samtidig som gulvvarmen står på. Andre praktiske funksjoner i termostaten er måling av energiforbruk, sakte oppvarming av støp og muligheten for å bruke den som effektregulator.

Praktisk skilting av lavtbyggende varme

Den pågående debatten om skilting av lavtbyggende varme var en av grunnene til at Elflex utviklet et alternativ til termostatene på markedet.

Med lavtbyggende varme er det begrensninger på hvor mye av gulvet som kan tildekkes, hvilket materiale som brukes og tykkelsen på materialet. For at alle skal være oppmerksomme på denne faren er det påbudt med synlig informasjon.

Før var dette vanlig å ha i sikringsskapet, men ettersom få fikk det med seg er det lagt frem forslag om fysiske skilt i hvert rom hvor det er installert lavtbyggende gulvvarme.

Elflex TUTUM løser dette med å automatisk vise en trekant med varmesymbol på den digitale skjermen.

– Det er få som ønsker usjarmerende fareskilt i hjemmet sitt. Den nye termostaten vår løser denne problemstillingen på en praktisk, elegant og trygg måte, sier Mistereggen.

Les om flere produktnyheter

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo