Slik utvikles morgendagens komfyrvakt

Slik utvikles morgendagens komfyrvakt

6 min

CTM Lyng utvikler og forbedrer produktene sine flere ganger i året. Under utviklingen er det installatøren og sluttbrukeren som er i fokus. Les om hva dette betyr i praksis, og bli kjent med den nyeste mKomfy komfyrvakten.

Som eneste produsent av komfyrvakter i Norge er CTM Lyng blitt ekspert på sikkerhet i norske hjem.

– I tillegg til at vi som produsenter blir bedre på brannsikkerhet og brukervennlighet, har også forståelsen om hva en komfyrvakt faktisk er blitt bedre i befolkningen. Tidligere tok mange for gitt at en komfyrvakt sikret mot røykansamlinger også, men slik er det jo ikke, forteller Torje Stenkjær, utviklingsingeniør i CTM Lyng.

Hel-norsk produksjon øker kvaliteten

På Klæbu i Trøndelag sitter utviklingsavdelingen til CTM Lyng hvor de kontinuerlig utvikler produkter tilpasset forbrukere i Norge. Et av hovedmålene deres er å gjøre norske hjem tryggere.

– Siden vi har hele produksjonen vår i Norge kan vi tilpasse oss etter behov og ønsker fra markedet umiddelbart. Får vi et forslag til forbedring kan vi iverksette det allerede neste dag, forteller Stenkjær.

Portrettbilde av Torje Stenkjær i svart hvitt
UTVIKLER NESTE GENERASJON KOMFYRVAKT: Utviklingsingeniør i CTM Lyng, Torje Stenkjær.

For å øke kvaliteten på produkter er god kommunikasjon mellom utvikler, selger og sluttbruker essensielt.

– Vi utvikler komfyrvakter med kundene i fokus, og det kunder ønsker fra en komfyrvakt er at den virker og at de ikke trenger å tenke på den etter installasjon, sier Stenkjær.

CTM Lyng jobber også tett med installatørene som selger og installerer komfyrvakter. Med innsikt i hva installatørene faktisk ønsker, har CTM Lyng valgt å fokusere på enkel montering og god kvalitet. I tillegg er det fokus på bærekraftige og kortreiste materialer.

Vi utvikler komfyrvakter med kundene i fokus
– Torje Stenkjær, CTM Lyng

SAMARBEIDER MED BRANSJEN: CTM Lyng er stolte over et tett samarbeid med elektrikere og sluttbrukere.

Nytt regelverk forbedret sikkerheten

– Kravet om komfyrvakter fra 2010 kom brått på bransjen og vi måtte hive oss rundt for å finne et felles regelverk som alle produsenter kunne forholde seg til forteller Stenkjær.

Påbudet om komfyrvakt og det etablerte felles regelverket har fått flere til å forstå hva en komfyrvakt faktisk er, nemlig en vakt for platetoppen.

– Det at forbrukere trodde en komfyrvakt beskyttet dem mot røykansamlinger fra stekeovnen, har fått oss til å utvide sortimentet vårt med ekstra-tilbehør som kan beskytte og øke brannsikkerheten i norske hjem, forklarer Stenkjær.

Kravet om komfyrvakt gjelder som kjent kun i nye boliger eller ved installasjon av ny komfyr-kurs. Mange nordmenn har verken ny bolig eller nyoppusset kjøkken, og det er installatøren som spiller en viktig rolle i å selge dette inn for å øke brannsikkerheten.

Les rådene våre for å selge komfyrvakt her.

mKomfy Infinity – utviklet etter ønsker fra installatører

For å imøtekomme endringer i markedet gjør CTM Lyng i gjennomsnitt 2-3 endringer på komfyrvaktene sine i året. Men, utviklingsteamet på Klæbu ruller også ut større produktnyheter. I 2020, kommer endelig den nye generasjonen av mKomfy-serien, Infinity. Som alle andre produkter fra CTM Lyng, har også denne modellen en 7-års garanti.

– I denne modellen har vi fusjonert vår bestselger, mKomfy 1.8 (6251680), med de mest etterspurte endringene fra installatører og sluttbrukere, forklarer Stenkjær.

Dette betyr mer fleksibilitet i forhold til høyde slik at den kan installeres på vegg og i hette. Tidligere modeller kan i hovedsak kun installeres på vegg, men med nye kjøkken-trender har det blitt et stort ønske om større fleksibilitet fra forbrukerne. I tillegg har mKomfy Infinity bedre dekningsevne, blitt mindre i størrelse, fått flere fargevalg og er enda enklere å installere.

– Med mKomfy Infinity har vi, som eneste leverandør i markedet, et 100 prosent komplett produktspekter. Dette inkluderer trådløse, kablede og tavle-monterte varianter for vegg-, hette-, og takmontering, i de fargene markedet ønsker. Kravene vi stiller til monterings- og brukervennlighet for komfyrvaktene våre, kombinert med kvalitet og levetid, gjør det umulig å kombinere alt i et produkt (selv om elektrikeren hadde ønsket det). Vi har derfor utviklet et komplett spekter som dekker alle behov, for installatøren og brukerens beste, forteller Stenkjær.

Ser frem til lansering

Foreløpig lanseringsdato er satt til 1 desember, men CTM Lyng har allerede gitt et utvalgt test-panel muligheten til å prøve den for å komme med tilbakemeldinger.

– De aller fleste kom med svært positive tilbakemeldinger, men vi fikk også et par forslag til forbedringer fra installatørene som vi har tatt med oss i siste innspurt av utviklingen. Vi er veldig stolte av denne modellen, og gleder oss til å vise den frem til hele Norge, avslutter Stenkjær.

 

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo