Smartere hytter med Micro Matic

Smartere hytter med Micro Matic

2 min

Nå kan hytteeiere spare både tid og penger, uten at det går på bekostning av hyttekosen.

Smartteknologi er allerede godt etablert i byggebransjen, og stadig flere boligeiere nyter fordelene med å bo i et brukervennlig og kostnadseffektivt smarthus. Nå etterspør også hytteeiere et enklere hytteliv. Hvem har vel ikke drømt om å kunne komme frem til en lys og ferdig oppvarmet hytte?

– Smarthus er ikke lenger bare for boliger, nå vil folk også ha det smart og lettvint på hytta. Man vil slippe å bruke hele den første dagen på oppvarming, men det handler også om å skape trygghet, trivsel og å redusere energiforbruket, sier Øystein Væringsaasen, Markedskoordinator i Micro Matic.

Med de fleksible smarthytteløsningene fra Micro Matic kan alle hytteeiere oppgradere fritidsboligen sin til en smartere og mer brukervennlig versjon.

– Mange tenker at smarthytter bare er aktuelt når man skal bygge helt ny hytte eller totalrenovere, men det finnes også mange gode løsninger for de som bare vil utføre mindre oppgraderinger. For at flest mulig skal kunne utnytte smarthytteteknologien, har vi utviklet to forskjellige løsninger, sier Væringsaasen.

Frost og snø sett gjennom et bilvindu. Mobiltelefon foran som viser at man kan styre varmen på hytta før ankomst.
VARM HYTTE VED ANKOMST: Nyt hytta fra første minutt og sett på både varme og lys til dere kommer frem.

Komfort eller Komfort +

Micro Matic tilbyr de to smarthytteløsningene Komfort og Komfort +. Begge er satt sammen av stilrene og funksjonelle designprodukter som smelter pent inn i det øvrige hytteinteriøret, og som er enkle å installere.

– Komfort passer for de som vil gjøre mindre oppgraderinger. Denne løsningen inkluderer grunnleggende smartfunksjoner som styring av belysning, solskjerming, varme og strømbruk. Man kan styre dette med dimmer, bevegelsessensor eller smartbrytere via det trådløse systemet eNet, der man også kan fjernstyre alt via en app, sier Væringsaasen.

Komfort + er en mer omfattende løsning som bygger på en elektroinstallasjon med det anerkjente smarthussystemet KNX, og en Bus-kabel som kobler sammen de forskjellige elektriske punktene i hytta. Man kan med andre ord styre alt fra panelovner, ventilasjon, utebelysning, persienner, kaffetrakteren og stereoanlegget fra en smarthyttebryter, skjerm eller med stemmen.

– Komfort + er en komplett løsning som passer for de som skal bygge helt ny hytte, eller som skal i gang med en omfattende rehabilitering. Det er en veldig fleksibel løsning som gir uendelig mange muligheter, sier Væringsaasen.

Brytere til lys plassert på tømmervegg.
TRÅDLØS STYRING: tømmervegger ingen hindring.

Mange valgmuligheter

Både Komfort og Komfort+ gir hytteeieren stor fleksibilitet både når det gjelder valg av smartfunksjoner og hvordan de skal styres. Belysning kan for eksempel styres etter hvor mye sollys som treffer rommet, når sola står opp og går ned eller etter bevegelse. Oppvarming kan styres etter tidspunkt, dagslys eller manuelt via en app.

I tillegg kan man integrere en rekke andre smarte og nyttige produkter. En komfyrvakt og overspenningsvern reduserer brannfaren og skaper trygghet. En smart ladestasjon montert på hytteveggen lader elbilen trygt og effektivt når man er på hytta, og kan slås av når man reiser hjem, for å unngå at naboen stjeler strøm.

– Man kan programmere inn at ulike funksjoner aktiveres automatisk av en handling, et tidspunkt, en bevegelse eller et manuelt trykk. I tillegg kan man legge inn scenarioer, for eksempel et borte-scenario. Når man reiser hjem og velger dette scenarioet, kan det for eksempel medføre at lyset slås av, varmen reduseres og frostsikringen og alarmen aktiviseres, sier Væringsaasen.

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo