Spar en femtedel av strømregningen med vannbåren varme

Spar en femtedel av strømregningen med vannbåren varme

3 min

Stadig flere erstatter tradisjonell oppvarming med vannbåren gulvvarme. Det reduserer energibehovet betraktelig og kan spare deg for opptil en femtedel av strømregningen. Onninen tilbyr vannbåren varme til eneboliger og næringsbygg via de kjente merkevareleverandørene Armaturjonsson, Uponor og Roth Nordic AS.

Vannbåren gulvvarme er en investering som sørger for at man kan spare penger på oppvarming i mange tiår fremover.

– Vi ser en klar økning i interessen for denne typen oppvarming, forteller Vidar Holm salgssjef for VVS i Onninen.

Vannbåren gulvvarme er en velkjent og utbredt varmekilde i nybygg samt rehabiliterte hjem og bygg. Det gir meget høy komfort og en mengde muligheter, blant annet styring via app på mobil og nettbrett.

– Med smarte styringssystemer som dette kan brukeren justere temperaturen i ulike rom på en praktisk og energibesparende måte, legger Holm til.

Rimelig og komfortabelt

Før var ikke vannbåren gulvvarme mye brukt i Norge. Billig strøm gjorde at folk valgte å bruke varmekabler og panelovner for å holde boligen varm.

I dag legges rørene direkte på sponplatene og rett under parketten. Det sørger for rask og energieffektiv oppvarming. Byggere av passivhus og lavenergihus har for lengst forelsket seg i løsningen.

Ingen hindringer

Vannbåren varme kan legges på eksisterende gulv, uten å komme i konflikt med terskler og dører. Fordi nye systemer ikke skal støpes inn eller sparkles over, kan parkett og iser legges direkte på rør og aluminiumsplater.

Det gjør det mulig å legge vannbåren gulvvarme i vanlige hus.

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo