TheSwitch – ferdig installert

TheSwitch – ferdig installert

2 min

Norske Gylling har laget en frittstående skumringsbryter – perfekt for dem som ønsker automatisk styring av utelyset, uten et helt smarthus-system. TheSwitch finnes som bryter og som dimmer.

Servicemontør Fredrik Friis Nielsen i Ørnulf Wiig Installasjon AS har montert både bryteren og dimmeren for å teste installasjonstid og funksjon.

Flere av mine kunder ønsker seg kontroll på utelyset sånn at det ikke står på hele døgnet og bruker strøm. Da er denne løsningen bra fordi den koster lite og er rask å installere, sier Fredrik,

– Det beste med TheSwitch er at den kan monteres i den veggboksen som sannsynligvis er der fra før. Det er en veldig rask og enkel oppgradering for kontroll på utelyset.

Ny bryter: den nye bryteren passer i den eksisterende rammen

På den vanlige 2-pol bryteren var det koblet inn 2 sett med tilførsler. Det er det ikke plass til på TheSwitch, men det løser Fredrik enkelt med 2 Wago og litt ekstra ledning. På TheSwitch bryter og dimmer er det 4 innstikksklemmer, 2 inn og 2 ut. Disse innstikksklemmene var solide, bemerker han.

Inkludert tiden brukt på å hente ledninger og koblingsklemme, så tok det til sammen 5 minutter å bytte ut den gamle bryteren med TheSwitch. Det at jobben med å bytte til TheSwitch er såpass liten, gjør at flere kunder bestemmer seg for å oppgradere.

Ferdig koblet: når koblingsklemmene var på plass, tok det 2 minutter å koble bryteren.

Nedlasting av appen og sammenkobling av bryter og app gikk smertefritt. Her var oppsettet intuitivt og lite man kan gjøre feil. Det er en fordel, både for meg ved installasjon, og for kunden som skal bruke den, sier Fredrik.

– De aller fleste vil at jeg skal programmere den ferdig for dem, men det er en fordel at programmeringen er enkel nok til at kundene kan gjøre justeringer selv i etterkant.

Programmer utelyset: spar strøm når du ikke trenger lys, og vit at lyset alltid slår seg på når det skal.

Dimmeren, som var det andre test-produktet, tok heller ikke mer enn 2 minutter å montere.

Det jeg var mest spent på var dimmefunksjonen. Den leverer veldig bra. Helt uten flimmer –jeg er strålende fornøyd.

Det er også mulig å sette et lavere dimmenivå på natten, når man har lite utbytte av lyset, men ikke ønsker at det er helt mørkt. Et eksempel på dette er at utelyset dimmes til 70% når skumringsbryteren aktiveres på kvelden, og kl 23:30 senkes dimmenivå til 20%. Deretter kan lyset dimmes opp igjen til 70% rett før man står opp kl 06:00, og senere slås av med skumringsbryteren. Her er det kreativiteten som setter grenser!

TheSwitch dimmer: her på plass i eksisterende ramme.
Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo