Slik tjener Rune penger på solceller

Slik tjener Rune penger på solceller

2 min

Rune Carlsen har installert solcellepaneler på taket på huset sitt på Brandbu. Det har vist seg å være lurt. Han har nå kuttet strømregningen med 25 prosent fordi han produserer strøm selv.

Anlegget er en ekstra god investering for Rune og familien fordi de fikk Enova-støtte til monteringen. Strømmen han ikke bruker selv kan han selge til strømleverandøren sin.

– Vi monterte solcelleanlegget i midten av mars, og de første elleve dagene produserte det ca. 400 kilowattimer med solstrøm, forteller Rune.

– Da jeg er pluss-kunde hos min strømleverandør kan jeg selge dem strøm jeg ikke trenger fra solcelleanlegget til en høyere pris enn det jeg selv betaler for strømmen.

Spesielt om sommeren, med mye og sterk sol, kan han selge store deler av strømproduksjonen fra solcellene til strømleverandøren.

Rune har fått omtrent 20 000 kroner dekket av Enova. Han fikk først 10 000 kroner i støtte til installering, og siden Rune er i gang med å produsere sin egen strøm, har han nå også fått støtte til strømproduksjon.

Runes solceller skal inspirere andre

Rune Carlsen er daglig leder i M. Carlsen & Sønn, en Elfag-bedrift med lang fartstid på Hadeland. Det var nemlig Runes oldefar som startet bedriften, for over 100 år siden.

Runes solcelleanlegg vil fungere som et visningsanlegg for selskapets kunder.

– Solcelleanlegg vil være et satsingsområde for oss. Vi har fått flere forespørsler både fra privatpersoner og fra bønder. Montørene våre har gått kurs hos Onninen og lært å montere og installere solcellepaneler, forteller Rune.

Onninen-samarbeid

Solcelleanlegget på Brandbu består av 30 solcellepaneler på hustaket, med en Solis 3 fase inverter på 10 kilowatt. Alt er levert av STS (Solar Technologies Scandinavia) gjennom Onninen, som M. Carlsen & Sønn har samarbeidet med i en årrekke.

– Onninen har vært grossisten vår i alle år, og vi er godt fornøyde med samarbeidet. Nå håper vi å levere mange solcellepaneler til private og næringsdrivende på hele Østlandet i tiden som kommer.

– Solcelleanlegg er mer interessant enn det mange tror, avslutter Rune Carlsen.

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo