Varmekabelmatte – enkelt og effektivt

Varmekabelmatte – enkelt og effektivt

2 min

DEVImat varmekabelmatter fra DEVI kan legges direkte i flislimet, og gir kunden jevn og god oppvarming.

Mange kunder ber om råd om hvilken type gulvvarme de bør velge. De energiøkonomiske varmemattene og termostatene fra DEVI passer til de fleste boliger og gulv.

– Det er ulike krav til hvor høy effekt man kan ha i forhold til underlag, og derfor tilbyr vi matter med forskjellige effekter/m2. Dermed kan man legge DEVImat varmekabelmatter i både våtrom og tørrom, og under alle typer belegg, sier Ørjan Torkehagen i DEVI.

DEVImat varmekabelmatter er kun 3,5 mm tykke, og kan legges direkte i flislimet. Dermed slipper man omfattende avretting av gulvet, og får en veldig lav byggehøyde.

– Andre løsninger som krever mye avretting først, ender ofte opp med å bygge 7–8 mm. Det er et problem hvis man for eksempel skal renovere et gammelt gulv og har en terskel eller dør som det er vanskelig å flytte på. Med disse varmemattene slipper man å totalrenovere hele værelset, sier Torkehagen.

Det sterke limet holder mattene godt på plass så man får et stabilt gulv som ikke knirker, og man unngår at det oppstår kalde soner mellom elementer som flytter på seg. Varmemattene ligger i tillegg veldig nært gulvbelegget, slik at brukeren får en rask og effektiv oppvarming.

– Dette er et svært godt og rimelig produkt som fungerer bra for sluttkunden. Selv om mattene er litt dyrere enn varmekabler i seg selv, kan montøren legge alt i én omgang. Derfor blir som regel sluttsummen billigere, sier Torkehagen.

Profilbilde av Ørjan Torkehagen, smilende mann med kort hår og lyseblå skjorte.
Ørjan Torkehagen, Key Account Manager, Heating, Danfoss

Monteres rett i flislimet

DEVImat varmematter leveres i praktiske firkantede pakker som er enkle å stable, frakte og bære med seg. Varmekabelmattene er også dekket av plastfilm så ikke limet klistrer seg fast. Mattene er svært raske og enkle å installere i forhold til varmekabler som må støpes inn. De selvklebende mattene rulles enkelt ut og er klare til å legge fliser direkte på.

 En av de største fordelene med disse mattene er at de har fast senteravstand, i tillegg til at limet gir veldig godt feste. Dette er et ferdig produkt som bare rulles på plass. Man kan også enkelt klippe til nettingen, så lenge man ikke avkorter selve kabelen, sier Torkehagen.

Alle varmemattene har samme bredde på 480 mm, så det er kun lengden som må tilpasses. Hvis man havner mellom to størrelser, anbefaler Torkehagen å gå ned en størrelse så det ikke blir for trangt.

– Det er veldig viktig å tegne opp rommet nøyaktig før installasjonen, slik at man får valgt riktig mattestørrelse til rommet. God planlegging er viktig når det gjelder alle gulvvarmeprodukter. Og hvis montøren er usikker på noe som helst, kan DEVI hjelpe til med å gi råd og veiledning om hvordan løsningen bør settes opp på best mulig måte, sier Torkehagen.

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo