Leverer viktige deler til livsviktige båter

Leverer viktige deler til livsviktige båter

3 min

– Båtene våre brukes i ekstreme miljøer og utsettes for store påkjenninger. Derfor er vi avhengige av en samarbeidspartner som leverer uten feil, sier Olaug Aas i Norsafe.

Grimstad-bedriften har bygget liv- og redningsbåter i mer enn 110 år. I dag finner du de karakteristiske, oransje Norsafe-båtene over hele verden.

Onninen leverer mye av elektromateriellet som brukes i båtene og davitene – kranen som livbåtene henger i på skip og plattformer.

Møter strenge krav til utstyr

Offshore-industrien setter helt spesielle og strenge krav til utstyret som leveres. Frittfallende livbåter som slippes ned fra oljeplattformer og rigger har vært en stor suksess for Norsafe.

– Vi vet nøyaktig hva som er montert i hver båt. Det koster fryktelig mye dersom serviceteknikerne dukker opp med feil komponenter og materiell. At Onninen kan levere varer raskt, som regel over natten, er derfor en stor fordel for Norsafe, sier Aas.

Norsafe produserer de fleste elektriske tavler og skap selv. Her er det Torgeir Lund Sollid og Frode Svendsen som jobber med et nytt skap til en davit.
Rune Larsen jobber i produksjonen hos Norsafe. Mesteparten av materiellet som brukes i skap og elektriske installasjoner leveres av Onninen.

God logistikk er avgjørende

Norsafe produserer båter og daviter hos seks forskjellige datterselskaper. Utstyret sendes til verft over hele verden, og en stor andel leveres i Asia, hvor Sør-Korea, Singapore og Kina er de største mottakerne. God logistikk er derfor helt avgjørende for Norsafe.

– Vi har brukt Onninen i mange år og vet at de er gode på logistikk. Vi ser svært få feil sammenlignet med antall leveringer. I tillegg er de svært enkle å samarbeide med, sier Aas.

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo