Se hvordan vi leverte fire trailerlass med elektromateriell ut til to øyer

Se hvordan vi leverte fire trailerlass med elektromateriell ut til to øyer

2 min

– Vi strekker oss langt for å tilpasse oss kundenes behov og finne løsninger. Med god planlegging og tett kundesamarbeid løser vi de fleste leveranser slik kundene forventer, sier Egil Thoner.

Han er leder for transport- og logistikkløsninger i Onninen. Det å strekke seg langt var nøkkelen til suksess da Andritz Hydro AS på Jevnaker ba om en prosjektleveranse til et kontroll- og kabelanlegg på et kraftverk.

Kraftverket var lokalisert på to øyer på nordlandskysten og leveransen besto av fire semitrailerlass med kabler og annet utstyr. Alt skulle leveres samtidig. Det satt høye krav til god logistikk.

Tok hensyn til flo og fjære

– Alle varer skulle leveres samlet. På grunn av tidevannet måtte trailerne være på brygga til en bestemt dato og et bestemt klokkeslett, slik at de kunne kjøre om bord på fergetransporten mens vannet var dypt nok, forteller Thoner.

Prosjektpakking av elektromateriell fra Onninen kan innebære alt fra enkel sammenstilling av én ordre til – som her – en større leveranse hvor alt må være på plass på en adresse eller et GPS-koordinat til avtalt tid.

STOR LEVERANSE: Fire trailerlass med kabler og annet elektronmateriell måtte leveres samtidig.

Transport på natten

Daglig er det ca. 1 100 – 1 200 forsendelser som når ut til våre kunder. Avhengig av geografien, leverer vi enten om natten eller tidlig neste dag. Siste bestilling om kvelden er klokka 19:00, og mange steder i Sør-Norge vil varene da være på plass klokka 07:00 neste morgen.

For å sikre presisjon og pålitelighet benytter Onninen ledende norske transportaktører som vi har samarbeidet med i lang tid, blant annet Bring. Oppimot 60 prosent av transporten foregår nattestid eller tidlig om morgenen, og i løpet av en natt dekker vi en sone på ca. 60 mil.

– Folk står på døgnet rundt for oss, selvsagt innenfor det norske regelverket. Arbeidstilsynet hadde nylig en kontroll der vi fikk anerkjennelse for at vi drifter riktig, avslutter Thoner.

Her kan du se en film fra lastingen av varene ved vårt hovedlager på Berger.

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo