VinterTrygg – trygghet for den kalde, fine årstiden

VinterTrygg – trygghet for den kalde, fine årstiden

3 min

Snøsmelteproduktene fra CTM Lyng sørger for økonomisk og effektiv snøsmelting i vinter.

CTM Lyng tilbyr en rekke driftssikre snøsmelteprodukter med smart teknologi som sikrer snø- og isfrie inngangspartier i vinter. Produktene inkluderer forskjellige termostater og en rekke ulike sensorer som løser de fleste snø- og isutfordringene den norske vinteren måtte by på.

– Dette er norskproduserte kvalitetsprodukter som er basert på godt utprøvd termostatteknologi, som vi har utviklet i over 20 år. Det er effektive snøsmelteprodukter som gjør at man unngår å skli på isen, istapper som faller ned fra takrenner og at man slipper å bruke tid på å brøyte og måke snø ved inngangen, sier Stian Overskeid i CTM Lyng.

Smart styring gir strømsparing

En av de største fordelene for sluttbrukeren med snøsmelteproduktene til CTM Lyng, er at termostatene benytter seg av effektiv snøsmeltestyring. Det medfører at varmekabelen kun står på når det er nødvendig.

– Det finnes to ulike typer følinger som styrer varmekablene, og hjelper brukeren med å spare strøm. Den ene går på ren temperatur og slår seg på når temperaturen synker under den temperaturen man har stilt inn, som regel 2 grader. Den andre typen føler også på fuktighet, slik at varmekabelen aktiveres når det snør, forklarer Overskeid.

CTM LYNG tilbyr både en termostat som kun reagerer på temperatur, og en som også kan kobles sammen med en av markedets beste og mest avanserte snøsensorer. Når det blir registrert lave temperaturer eller snø, kobles varmekablene inn, og når temperaturen stiger og bakken er tørr, kobles de ut igjen.

– SM1-termostaten føler kun på temperatur, og passer godt til trapper, ramper og mindre arealer. Hvis man skal smelte snø på for eksempel gårdsplasser og i større gater, bør man bruke SM2-termostaten som også har funksjonen for fuktighet, sier Overskeid.

Trapp helt uten snø, men med høye snøkanter rundt.
TRYGG VINTER: med temperatursensor holdes trappen fri for snø og is.

Snøsmelteprodukter for ethvert behov

Ettersom de forskjellige kundene dine har ulike behov, tilbyr CTM Lyng en rekke forskjellige sensorer for bakke, takrenne, luft og rør. Bakkesensoren registrerer overflatetemperaturen på bakken, og plasseres mellom varmekabelstrengene i det området hvor snøen sannsynligvis smelter sist. Snøsensoren som registrerer fuktighet og snø, plasseres mellom varmekabelstrengene slik at toppen ligger plant med overflaten av overdekkingen.

I sortimentet til CTM Lyng finner man også blant annet en takrennesensor med temperatur- og fuktighetsføler, og en rørføler med frostsikring som forhindrer at vannet fryser inni rørene.

Uansett hvilke snøsmelteprodukter du velger, er alle enkle og raske å montere.

– SM1-termostaten monteres normalt i en veggboks i utgangspartiet, mens SMC2 er beregnet for montering i en el-tavle. Begge har gode standardinnstillinger, så igangkjøring er en rask og enkel operasjon, sier Overskeid.

Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo