VMI: Lageret som aldri går tomt

VMI: Lageret som aldri går tomt

5 min

For at ungdomsskolen i Moelv skal ha tilstrekkelig med lys, er Elektriker’n Ringsaker sårt avhengig av et oppdatert VMI-lager. Det ansvaret ligger hos Onninen.

På en ungdomsskole i Moelv  skrur fem montører lamper for harde livet. Lysarmaturene på skolen skal byttes ut for første gang siden 1974. Montørene kommer fra Elektriker’n Ringsaker, der flere av montørene har et personlig forhold til jobben.

– Vi har jo gått her selv, for ikke så mange år siden. Det er gøy å være tilbake, sier Magnus Johansen, elektromontør i Elektriker’n Ringsaker.

Planen er å bytte ut alle de gamle skinnene som befinner seg rundt på skolen. Erstatningen er nye lamper som gir mer lys, større rom og bedre arbeidsforhold for skoleelevene.

Utstyret man trenger – når man trenger det

Johansen er akkurat kommet tilbake fra en tur på kontoret for å hente noe utstyr de manglet for å få ferdig dagens arbeid. På kontoret til elektrobedriften finnes nemlig et VMI-lager, lagerløsningen som til enhver tid er oppdatert med det montørene trenger – når de trenger det. Lageret leveres og oppdateres av Onninen.

– Sammen med Onninen avtaler vi på forhånd et sortiment vi har behov for. Det dreier seg i all hovedsak om melk-og-brød-varer, med «evig» tilgang på stikkontakter, sikringer, brytere, varmeovner og diverse koblingsmateriell. Det er utrolig enkelt, og har fungert riktig godt siden vi fikk det sent i 2019, sier Geir Bjerke, elektromontør i Elektriker ’n Ringsaker.

portrettbilde av en smilende geir bjerke i elektriker’n ringsaker
FORNØYD MED SELVDREVET LAGER: Geir Bjerke i Elektriker’n Ringsaker

Et VMI-lager kan enten plasseres på kontoret, som hos gjengen fra Moelv, eller fungere som mobilt lager. I forbindelse med større prosjekter unna hovedlageret er det ofte populært med container-løsninger eller lager i bakrommet på en bil. Fordelene er mange, skal vi tro elektromontøren fra Moelv.

 – Først og fremst sparer det oss for mye administrativt arbeid, som igjen frigir tid til å være ute i felten. Vi får konstant påfyll av de varene vi trenger, og de leveres flere ganger i uka, sier han.

geir bjerke scanner varer på vmi lageret
TID SPART: Geir plukker fra hyllene, som fylles på kontinuerlig.

Mer enn bare kostnadsbesparelser

Et VMI-lager gjør varelageret enklere å håndtere og mer forutsigbart. Bjerke forteller at jobben de sparer på å ikke drifte et eget lager tilsvarer omtrent en halv stilling. I tillegg gjør automatisk påfylling at sykdom og ferieavvikling ikke påvirker tilgangen på utstyr og varer.

– Når vi ikke har en grossist i nærheten, er dette definitivt måten å gjøre det på. Lageret funker kjempebra for service-delen, for småjobbene og for hverdagen som montørbedrift.

Avslutningsvis er det også andre positive konsekvenser ved VMI-lager på arbeidsplassen.

– I tillegg kommer det et miljøaspekt. Det er klart det blir færre plast- og pappforpakninger, reiser og leveranser dersom Onninen på forhånd vet hva de skal levere og når det skal leveres, sier Bjerke.

kontoret til elektriker’n ringsaker sett utenifra i fullt snøvær
SNØDEKT LOKALE: Elektriker’n Ringsaker AS
Du vil kanskje også lese

Vil du ha flere nyheter fra onn:time?
Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Onninen Logo